Pages

Wednesday, January 26, 2011

Home » , , , , , , , » Dinar Iraq...boleh ke untung???

Dinar Iraq...boleh ke untung???

Hari tu paksu aku datang rumah aku sekadar menziarahi keuarga aku..Sebelum dia balik,dia ada bagitahu tentang Dinar Iraq...dia cakap ada member dia jual Dinar Iraq...rm5000 boleh dapat 1000000 Dinar Iraq...dia kata dia boleh tolong beli Dinar Iraq tu...tertarik jugak aku dengar tentang dinar iraq ni...aku tryla buat reserch tentang dinar iraq ni...so,daripada reserch yang aku buat matawang Dinar Iraq ni jatuh setelah pencerobohan US pada tahun 2003 sehingga tidak layak diperdagangkan secara komersial dan pada tahu 2010 iraq telah membina negara dieorang semula.Mereka sudah melantik PM baru dan bajet 2011 mereka telah dibentang...Mengikut pakar analisis matawang Dinar Iraq ni akan naik dan diapungkan pada bila-bila masa minimum 1 Dinar Iraq=usd 0.10.Tapi ada juga mengatakan Dinar Iraq ini tidak akan diapung.korang boleh tengok youtube Jim Cramer of Mad Money Talks About Iraqi Dinar .Sekarang ni nilai terkini 1 dinar irag ialah usd 0.00086.
So,cuba korang bayang kan kalau matawang Dinar Iraq ni naik...kalo korang ada 1000000 Dinar Iraq so kalau matawang tu naik kepada 0.10usd korang akan dapat rm100000 dengan bermodalkan rm5000.pergh....banyak tu...

Apehal pon pelaburan Dinar Iraq mempunyai risiko yang amat tinggi.sesipa yang sanggup tanggung risiko bolehla try...kalau nak kurangkan risiko sandarkan dengan emas dulu.Tapi hendakla mengikut syariah..melalui aku baca daripada zaharuddin.net kalo nak beli Dinar Iraq hendakla membeli by hand, bukan melalui tempahan,tiada penagguhan dan korang boleh baca sendiri dari blog tersebut..

Dinar Iraq...boleh ke untung???

5 comments:

Miecyber said... [Reply to comment]

Risau sikit pasal dinar Iraq nie...

Hairuman bakal hilang kaki pula

hans said... [Reply to comment]

yups
kalau aku nak melabur pun cam takut2 juga sebab dinar Iraq nih still xkonsisten lagi
apa2pun klau nak berjaya selalu kena berani berhadapan risiko kan?
hehehe

Vote Hans Bernombor 10 Diruangan Komen

Sharinginfoz said... [Reply to comment]

mengarut aja semua tu

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

faiz suko pelaburan emas ek

faiz said... [Reply to comment]

@Suhami Ahmad
suka gak selepas ayah jadi dealer public gold...