Pages

Monday, January 31, 2011

Home » , , , , , » [Terkini] Krisis Di Mesir Keadaan Sebenar Pelajar Malaysia @NajibRazak

[Terkini] Krisis Di Mesir Keadaan Sebenar Pelajar Malaysia @NajibRazak

Sebenarnya posting ni sebanarnya aku copy paste dari blog ariffshah.Kesian betul bila aku tengok hal sebenar berlaku pada pelajar kita di mesir.Apa yang kita dengar di media rupa-rupanya lain daripada hal yang sebenar.Ada seorang pelajar kita di mesir telah hantar message kepada blogger kita ariffshah di facebook.

Salam Ariff, saya Nadia, a student in Egypt.

Ariff, kini saya berada di Malaysia kerana pulang untuk winter break, but when I got home, the condition in Egypt somehow got worse about the Hosni Mubarak thingy. Ramai yang sangka keadaan kat sana adalah okay, mengikut kata Jabatan Penuntut Kaherah Mesir dan Kedutaan Malaysia di sana, but there are parts that they don’t know:

Di tempat saya Mansoura, people got killed on the streets, houses are getting robbed and they are aiming to attack Malaysian students. There are about 6000 prisoners on the streets! Pelajar kita di Alexandria dirogol, airport dibakar dan anggota polis tidak lagi menjalankan tugas mereka.

Kita memohon supaya kerajaan Malaysia memandang serius hal ini. Bukan sahaja di Mansoura, malah di seluruh Mesir keselamatan rakyat kita terancam.

Segala update berkenaan keadaan di sana boleh dibaca melalui blog Krisis Mesir, Nasib Pelajar Kita

Jika ada cadangan di luar sana untuk membantu kami mendapatkan perhatian kerajaan Malaysia, sila hubungi Nurul Nadia Binti Md Zin di 017-3193923

Atau melalui:
Facebook: Nuvul Nadiva Dizavch
Twitter: DyyaDizarch
Blog: Nadia-ism
YM: nadia_mdzin2001@yahoo.com

Please let all Malaysians know about this. I will do the same but I need your help too especially to all the bloggers out there. May Allah save our citizens there.

So, sebar-sebarkan la hal ini untuk membantu pelajar kita di mesir.Semoga pelajar kita yang masih ada disana akan selamat.amin....Update terkini ada jugak di facebook ni

2 comments:

Miecyber said... [Reply to comment]

Ya Allah , dasyatnyer..kenapa dia aniaya pelajar Malaysia yang tak bersalah tu..

Kalau nak jatuhkan Hosni Mubarak..serang jerlah Hosni Mubarak, janganlah serang orang lain.


Amaran hujan peringkat merah di Johor

faiz said... [Reply to comment]

@Miecyber
tula pasal...keadaan kat sana dah semakin tak terkawal..sampai beribu banduan terlepas dari penjara..