Pages

Thursday, January 13, 2011

Home » , » Letak bawah bantal,esok jadi lain.....

Letak bawah bantal,esok jadi lain.....

Mesti korang tanya apa bendala letak bawah bantal bile esoknya jadi lain....ape yang aku maksudkan ialah emas...yang lainnya ialah nilainya...kalau kita letak duit bawah bantal sama dengan nilai emas tu,esoknya nilai tetap sama.

Sebab tu la kalau kita nak menyimpan digalakkan menyimpan emas jangan simpan duit.Kita tengok perkembangan emas baru-baru ni...2hari lepas pada waktu aku beli 20g lebih kurang Rm3140 dan hari ni harga emas dah rm3160..sudah naik rm20...tapi still tak untung lagi sebab ade spread antara jual beli die.....tapi kalo jangka masa panjang kita akn dapat keuntungan...sekarang harga 1gm emas lebih kurang rm158 dan hujung tahu ni dijangka meningkat jadi rm200...renung-renungkanla sesiapa yang ingin melabur tu...


p/s-sesipa nak melabur untuk cepat, emas bukanla caranya

3 comments:

Sharinginfoz said... [Reply to comment]

not bad melabur dalam emas, emas naik 31% pada tahun 2010. tahun ini macam mana? apa-apa pun, kena faham betul2 konsep melabur dalam emas

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

atok nak melabur...tapi takutlah...sebab atok tak paham lagi konsep dia...tang zakat dia...tang simpanan dia..kono blaja laie ni

faiz said... [Reply to comment]

@Suhami Ahmad
sonang je atok..kalo ataok nak esei ajar pon boleh..