Pages

Thursday, January 20, 2011

Home » , , » laptop oh laptop....

laptop oh laptop....

hari ni aku nak install office 2010 yang aku download semalam sebab time aku beli laptop ni dia bagi office 2010 starter je.just ade word yang lain tu takde.lepas install aku tengok license just 26 day,guna office tool kit yang ade pon tak boleh.lepas tu ape lagi uninstall dan install yang lain sebab aku ade download tiga.tapi same gak.pas tu try search google camne nak crack.4 kali gakla aku install dan uninstall.pastu dah bosan biarkan saje, 26hari pon takpela.nanti install yang lain.

Habis install ingatkan nak surf internet plak.tiba-tiba jadi lembab dan terus screen jadi hitam.Tapi button on menyala lagi.Aku terus off kan supply kat plug dengan harapan lepas tu boleh bukak balik.Rupa-rupanya jadi semakin teruk pulak.Langsung dah tak boleh on.Try guna battery pon tak boleh.5-6kali gakla try on tapi tak boleh jugak.Bengang betul aku,takkan baru 2minggu beli dah rosak.Patutla orang cakap acer cepat rosak.Aku terus telefon kedai yang aku beli tu dan die suruh hantar kat kedai balik.Aduh,nak kene pergi seremban pulak,maun sejam setangah nak sampai kat sana.Aku ambik keputusan nak pergi seremban gak sebab bosan gila kalau laptop takde.Terus aku cakap kat mak bapak aku yang aku nak pergi seremban.Tapi aku nak naik bas sebab kalau naik kereta habis jugakla 50 duit minyak pergi balik.Aku pon bersiapla nak pergi seremban dengan memakai jersey arsenal kuning sempena kemenangan arsenal semalam.Sebelum pergi aku cubala on,kot-kot boleh ke..tapi tak boleh gak,comfirm dah rosak.Aku tak pergi bas station sebab bas stop dekat je dengan rumah aku.Lama jugak aku tak naik bas pergi seremban,berapala harga tiket rasanya.Tunggu 10 minit bas pon sampai.Aku tanyala driver bas tu,'Bang,pergi seremban berapa ringgit'.Die jawab 6.50.Perghh...dalam hati aku cakap naik 2kali ganda sejak aku form 5 dulu.ye la minyak pon naik,maintenance pon naik,nak buat camne kan.

Okla,sampai je seremban aku pon pergila kedai tu..Time technician tu try on laptop aku memang tak boleh on.Nasib baik memang rosak kalo tak buang masa je datang jauh-jauh.Lepas tu die sambung power supply.Tiba-tiba boleh on pulak.Dalam hati aku cakap,'Kurang ajar punya laptop, time ni la ko boleh on,nak gak aku trade in ko ni tapi aku gak rugi nanti.Tapi supaya tak nak membazir masa aku pon suruh die bahagi partition tu jadi dua, kalo rosak betul-betul nanti takdela hilang file aku.Tengah tunggu die buat partition lagi aku pergila ushar-ushar harga laptop.tiba-tiba aku jadi bertambah bengang sebab harga hp yang aku tengok hari tu dah turun turun rm200 dari hari tu jadi rm1800.Die cakap hp buat promotion chinese new year.Nasib harge laptop acer yang aku beli tak turun harga.

Selesai je buat partition tu aku ingat nak terus balik rumah,nak jalan-jalan kat terminal malas pulak sebab aku sorang je kalo ade membe ok jugak.Tiba-tiba aku teringat pulak sebab aku dah lama mengidam nak makan Prosperity burger.Kat bahau mane ade McD.Kali terakhir aku makan pon 3tahun lepas time belajar dulu.Rase die pon aku dah tak ingat camne.Ade hikmah rupanya laptop aku ni buat masalah rupanya,die faham perasaan tuan dia mengidam Prosperity burger ni.hahaha..Waktu aku makan Prosperity burger dalam hati aku cakap,'Laaa..camni rupanya rasenya better aku beli mat salai,dapat 3bijik,rasa pon lebih kurang.'Aku rase mat salai lebih better sebab mat salai ada lamb burger.lamb rase lagi masyuk dari beef.Lepas ni sape tak pernah makan mat salai mesti terliur nak makan betul tak.Apo laie poie la carik bak kate orang nogori.Kalo nak terliur lagi tengok mat salai ko tengok gambar kat bawah.


Habis makan aku pun naik bas balik.Kepala pun pening skit,memangla banyak ajinamoto kat burger McD ni.hahah.Ade gak nampak inspira sebijik kat jalan.Kenapala inspira design bumper camtu.dah tak sporty langsung.Dalam hati berharap sampai rumah laptop tak buat masalah lagi.Kalau tak aku campak kat longkang besar kat depan rumah tu..

4 comments:

Miecyber said... [Reply to comment]

Mat Salai lamb adalah peberet saya...

Tips berkaitan madu

Sharinginfoz said... [Reply to comment]

microsoft office penting ni

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

pstt...atok pun mxsoft starter 2010...mencik punya pasal atok uninstall pastu install mxsoft 2007

faiz said... [Reply to comment]

@Suhami Ahmad
atok..esei dah jumpe crack utk office 2010 ni...problem settle..