Pages

Wednesday, May 4, 2011

Home » , » Income Blog Pertama

Income Blog Pertama

Assalamualaikum..


Pagi tadi datang surat dari Exabytes...tengok dalam ada cek...gila excited aku dapat cek pertama untuk blog ni...sikit yo..50 hengget...income pertama blog..tapi terasa puas memang la tak terkira...lagi-lagi blog picisan mcm den punyo blog ni...

Nuffnang pun baru je aku cash out..lopeih 5 bulan berblogging dapatla cash out 63.40 hengget..kena tunggu sebulan baru sampai cek..memangla sikit...tapi punyala gigih nak tunggu earning lobeih 50 hengget tu...kalau blogger otai memangla tak hairan...setakat 63 hengget tu celah gigi je dieorng dapat..heheh...satu buffered earning dioerng pon dah beratus...

Terima kasih pada semua reader dan follower yang rajin bonar datang blog ni...insyaallah sape selalu datang komen aku akan terjah blog korang tiap-tiap hari..sebenarnya aku nak bagitahu yang insyaallah tak lama lagi blog ni akan diubah...mungkin nama url blog ni akan terkubur..aku nak try guna domain ngan hosting sendiri..lotak nama sendiri ok tak...mohdfaiz.com..tapi tagline totap samo...

Sebab nak guna domain dan hosting sendiri pun aku tak tahu...mungkin tu prinsip aku...alang-alang dah buat suatu benda tu baik buat sebaik mungkin...orang kata kalau nak maju baik guno domain ngan hosting sendiri...orang kata ye..kalau dioerng tipu korang sekeh kepala dieorng...heheh...aku nak rasa feel platform wordpress plak..

Lopeih bertanyo pado tok guru chii tontang blog eiyh..den raso den mampu bayar...chii cakap blog dio guno hosting sendiri...dio cakap dio bayar RM 60 setahun...hosting+domain...setakat 60 hengget tu takkan tak boleh bayar..tiap-tiap hari lotak 20 sen dalam tabung ayam tu pon dah lobeih 60 hengget tu...setakat blog traffik rendah mcm aku ni,rasenye cukup kot ambik pakej 60 hengget ni...tapi aku takut lopeih dah guna domain ngan hosting sendiri nanti idea menulis dah takdo..

p/s-betul ke keputusan aku buat ni...tak pon tak payah..tak pon kito bakor je blog ni..heheh

16 comments:

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

atok pun teringin nak ado hosting sendiri 1 ari nanti....tapi takut tak mampu nak bayar...hihi

faiz said... [Reply to comment]

@Suhami Ahmad
sebenarnya nak tak nak je atok...bile kite dah target tu mesti kite bley bagi commitment..

Ayie said... [Reply to comment]

Wah.. style la bro.. aku tak dapat pun nak cashout duit lagi.. tak cukup.. hahahah..

buat la domain sendiri.. cun tuh.. ^^

Wafiy Suzly said... [Reply to comment]

fuyooo dah ada duit, leh bayar makan sehari due, hehe

adwafarahin said... [Reply to comment]

waaaa tahniah la bro
hebat2!
adwa baru bpe hengget je

pakai domain sendri untung
kire okay la tu rm60 setaun murah sgt da :)

AYuNG said... [Reply to comment]

wow...dh cash out, kira okeh la tuh..:)

blog-tips-kurus said... [Reply to comment]

prestasi membanggakan ni. mantopp!!

sahromnasrudin said... [Reply to comment]

tahniah!!! bangga aku ada kawan mcm hang..bermotivsi tinggi..

p/s: blog hang aku tak leh bukak kat opis..kne blocked..tak tau pasal apa...blog org lain takde mslh huhuhuhh

faiz said... [Reply to comment]

@sahromnasrudin
ye ke...camner nk settle problem ni ye..

Seksi Bani said... [Reply to comment]

tahniah Faiz! sikit2 lama2 jadi bukit! :D

chii said... [Reply to comment]

ehem..ada org mau banjer2 dak eh :p

eheh..chii sedang bertanya pd admin chii..nnt pape hal..chii roger2...

mari2lah guna wp..eheh..lg mesra rakyat :D x cayer tanya org2 kat denaihati:D

Sham said... [Reply to comment]

steadyla bro...eden tunggu ekau punyo mohdfaiz.com...

Miecyber said... [Reply to comment]

Omedetougoziamasu...

Zaman Kegemilangan Islam

Shamsuddin Amin said... [Reply to comment]

wah...
bile nak blanje ni faiz...^^

Along said... [Reply to comment]

Tahniah Faiz,

Teruskan usaha, yg penting informasi yang berguna dan menghiburkan.

Along

KUREKURE COMEL said... [Reply to comment]

mina tak berani pakai sndiri..sbb tak jamin blh update hari2..so trafiic pun tak stabil...