Pages

Wednesday, May 11, 2011

Home » , , » Nak makan murah Pizza Hut kena teknik yang betul

Nak makan murah Pizza Hut kena teknik yang betul

Assalamualaikum..

Malam hari Isnin hari tu aku nak pergi Bahau transfer duit untuk pemindahan 'rumah' baru aku...mungkin dalam sehari dua ni takde lagi sekadaruntukberkongsi...lopeih ni sapo masuk sekadaruntukberkongsi tak dapat,boleh masuk mohdfaiz.com...

Malam tu aku pergi bank ngan member aku Khairie.Dalam kete Khairie cakap keik aku,"nak makan KFC ke malam"...aku pun jawab dengan penuh keyakinan yang akan dapat makan murah,"kita makan Pizza Hut la...kan ada diskaun 50%"...lopeih transfer duit kiteorng pun terjah Pizza Hut.

Nak makan murah Pizza Hut kena teknik yang betul

Sekarang ni Pizza Hut kan ada buat promosi Wow Savers 50%...Hari Isnin yang boleh kita beli 2 je..Haiwaiian Chicken Personal Pan Pizza ngan Wingstreet...Pan Pizza tu hargo eiyh RM 4.50 dan Wingstreet tu hargo eiyh RM 3.75...Ingatkan bolehla sorang amik dua-dua menu...aku orderla pan pizza ngan wingstreet tu...Khairie amik pizza satu je...yang wingstreets tu kongsi je la kan...nak jimat kato eiyh...

Pastu waiter tu cakap sorang boleh order satu je...so,terpaksala kiteorng tukar order...terpaksa amik pizza personal tu tanpa dapeik diskaun 50% ngan 2 set wingstreets...yang lawak eiyh waiter ni muda laie...lopeih SPM kot..dia macam susah nak paham apa kiteorng order...aku cakapla kat waiter tu,"Bagi wingstreets ni dua ye"...pastu dia jawab,"set wingstreets ni ada 4 ketul takde 2 ketul"...adoyaii..aku pun cakapla,"memangla 4 ketul,kiteorng nak 2 set"...dalam hati aku cakap,"setakat 2 ketul sekali ngap je dah habis makan 2 orang"...

Air kiteorng orderla dua asam boii fizz...hargo eiyh RM 3.90 satu...jumlah semua sekali RM 28...ingatkan nak jimat...rupa-rupa eiyh sorang kono 14 hengget gak...baik makan dinner plate je keik KFC tu...takpola Pizza ni pun jarang makan..Pastu time waiter tu dah blah aku pun cakap,"patut eiyh aku bawak sorang adik aku tadi"...dapat order pizza tu 2 diskaun 50%"...

Aku dah kira kalau aku datang 3 orang semalam ambik 2 set pizza ngan satu set wingstreets tu baru harga eiyh 20 hengget tak masuk tax dio..air tu kongsi je la kan...bahagi 3 sorang dalam 7 hengget lobeih...konyang pon laie konyang aku raso...So,sape yang nak makan pizza sempena promosi Wow Savers 50% ni pandai-pandaila kira ye...kena ada teknik dapat diskaun yang betul...heheh..

Nak makan murah Pizza Hut kena teknik yang betul
Aku amik Masalla atas nasihat waiter yang konon eiyh sodap hingga menjilat jari...tak best
Nak makan murah Pizza Hut kena teknik yang betul
Serius best wingstreet ni..tapi tak konyang...macam tak makan je raso eiyh...heheh
Nak makan murah Pizza Hut kena teknik yang betul
Asamboii Fizz ni takde rase asam boii langsung...sebab gas air tu..pastu kedekut asam lotak seketul je

p/s-sapo yang mengidam sangat Pizza tu poie la copeik masa promosi ni..







18 comments:

hana said... [Reply to comment]

semalam pun saye makan pizza..
makan pizza mmg x jimat..
nak jimat bek layan kfc..haha
x pun masak sndiri..

Cik Sue said... [Reply to comment]

kalau tak jimat rugi jer la pegi..baru terngidam nak makan sabtu nih...he3..

Wafiy Suzly said... [Reply to comment]

haha, kena ada strategi kalau nak makan pizza nehh

Ayie said... [Reply to comment]

Warghhh.. tetibe je teringin nak pelahap piza.. =.=''

ABU said... [Reply to comment]

arghh!! lame tak makan pizza

Along said... [Reply to comment]

Salam Faiz,

Website baru guna CMS apa?
Joomla ke?

Along

lalink7 said... [Reply to comment]

tah bilo nak g nyee..buat masa keroje timee..huwaaaa...xbest langsungg..hukhuk..

aleen aiden said... [Reply to comment]

alin suke wings kat pizz hut.sedap!hu3

chii said... [Reply to comment]

ahad lepas teringin nk mkn gak..tp bila mengingtkan blk yg promosi hanya utk weekday..terpksa la dibatalkan hasrat di hati....

Seksi Bani said... [Reply to comment]

faiz, lepas ni pizza panggil ko jadi duta... ehehehe...

fairus said... [Reply to comment]

AKU NI SEORANG PEMBOIKOT PRODUK USA SEJAK SETAHUN LEBIH YANG LALU.. TAPI BARU-BARU NI SUDAH MULA LONGGAR SKIT SIFAT BOIKOT AKU NI.. ADA SATU MALAM TU HARI ORANG UMAH AJAK MAKAN PIZZA, AKU KATA BOLEH JE.. TAPI DAH LAMA TAK MAKAN KFC, MC DONALD DSB..

blog-tips-kurus said... [Reply to comment]

dulu aku pon macam fairus. skrg makan sikit je-nak kontrol kolestrol (kunun!) ^.^

~Nabilah~ said... [Reply to comment]

waaa...sedapnya...terliur dh nie...hahaha...dh la lme x mkn pizza hut...

Jue said... [Reply to comment]

dh muak.. hehe :D, akak suka order lasagna.. sedap sgt..

Sharinginfoz said... [Reply to comment]

itulah ada diskaun pun satu aja boleh, hampeh kan

KUREKURE COMEL said... [Reply to comment]

mina dah muak la mkn pizza...kat rumah ni kemain byk kupon pizza...tak terbeli pun....huhuhu...

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

wah...ni kono serbu nih!

amny said... [Reply to comment]

dah lama xmerasa pizza..huhuk