Pages

Tuesday, May 3, 2011

Home » , , , » Movie@Filem Review Fast And Furious 5

Movie@Filem Review Fast And Furious 5

Assalamualaikum..

Movie@Filem Review Fast And Furious 5

Entri ni aku nak buat sikit filem review tentang Fast And Furious 5 ni.Ni entry kedua aku tentang movie review selepas Scream 4.Memang movie Fast And Furious 5 ni aku taknak ketinggalan tengok sebab tak silap aku,aku tak pernah miss movie Fast And Furious...Macam biasa kalau aku review movie aku just citer general saje sebab taknak buang mood orang nak tengok movie Fast And Furious 5 ni.

Filem Fast And Furious 5 ni kalau tengok memang korang takkan rase menyesal membuang duit 9 hengget korang tu.Macam biasa movie Fast And Furious mesti ada je benda baru yang penuh aksi dieorng tunjuk.Kali ni konflik dieorng dekat Brazil.Kalau sesiapa layan Fast And Furious mesti tahu watak utama Dominic Torreto(Vin Diesel) sentiasa jadi pelarian.Fast And Furious 4,si Dom ni dah kena tangkap tapi Fast And Furious 5 macam biasa Si Dom ni mesti geng dieorng selamatkan dia.Dalam Fast And Furious 5 ni Brian o Connor (Paul Walker)ngan Mia Toretto(Jordana Brewster)lepaskan die.

Lepas terlepas dieorng telah melarikan diri ke Brazil.Dekat Brazil tu dieorng ada job rompakan untuk dieorng.Yang best movie Fast And Furious kita takkan rasa bosan.Awal-awal citer dah ada aksi curi kete dekat dalam keretapi.Kat situ la mula ada konflik antara dieorng dengan orang-orang suruhan yang bagi job tu.Orang yag bagi job kat dieorng ni ketua pengedar dadah dan merupakan Datuk Bandar Rio dekat Brazil ni.

Dalam Fast And Furious 5 ni dieorng ni nekad nak hidup bebas dari buruan polis.So,si Dom ni buat satu plan nak rompak semua duit ketua pengedar dadah ni.Dekat luar negara ni senang je kan.Ada duit boleh hidup bebas.Polis takkan kacau lagi.

Movie Fast And Furious 5 jadi semakin awesome bila aktiviti rompak dieorng bermula.Dom ngan Brian ni mula cari pasukan baru.Rompakan dieorng mula jadi susah bila si Datuk Bandar ni Reyes simpan semua duit dia dekat balai polis.So,memang susah la kan nak merompak kat balai polis.Bayangkan la nak kena rompak kat balai polis.Kreatif betul dieorng ni buat movie nak menimbulkan lebih konflik.

Filem Fast And Furious 5 ni ada gak the Rock berlakon.The Rock ni jadi polis yang memburu geng Dom ni.So,dieorng ni ada konflik antara polis dengan group pengedar dadah ni.Adala aksi fighting antara Dom dengan The Rock ni.Kalau The Rock berlakon mesti gaduh ala wrestling tu mesti ada punye.Aksi smack down 'If you smell what the rock is cooking' pun ade..heheh..tu aku tipu ye...

Klimak movie Fast And Furious 5 ni bila rompakan dekat balai polis tu bermula.Memang aku rasa ni rompakan yang paling cool pernah aku tengok.Aku rasa presiden Persatuan Perompak Sedunia pun takkan terpikir nak rompak macam ni.Akhir movie Filem Fast And Furious 5 ni geng Dom ni...................

p/s-nak tahu tengok sendiri...baru rasa feel..memang korang takkan keluar panggung sambil membebel,"membazir botol duit gaji den tengok citer ni..baik den tengok evolusi kl drift"


14 comments:

adwafarahin said... [Reply to comment]

yup sgt superb!

Wafiy Suzly said... [Reply to comment]

baguih, ni yang nak nengok ni!

Cik Sue said... [Reply to comment]

uishhh...nih yabg rasa tak sabar nak tengok nih....=D

Miecyber said... [Reply to comment]

Jerantut takder panggung da..


Atap genting dari tiub ubat gigi

Penemuan Saintis Islam

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

macam best je ni...ni yang membuatkan atok nak tengok even bukan kaki panggung...huhu

amny said... [Reply to comment]

maleh r nk nengoknyee..kalau cter hantu baru bes tgok kt cinema..^^

Sharinginfoz said... [Reply to comment]

mesti tgk citer ni

faiz said... [Reply to comment]

@Suhami Ahmad tgk citer ni kat wayang baru best atok

Shamsuddin Amin said... [Reply to comment]

mcm best je...
kene tgok ni... hoho

chii said... [Reply to comment]

td tgk dia nya trailer kt utube..mmg sgt menarik utk ditonton oleh golongan dewasa..kanak2 bawah 18thn x leh tgk ye :D

KUREKURE COMEL said... [Reply to comment]

kompem mat suka tgk...hehehe...
mcm best je..nak kena tgk ni...hehehe

Ayie said... [Reply to comment]

Wajib tonton.. tapi torrent le jadi mangsa.. ^^

lalink7 said... [Reply to comment]

xnak baca revieww..malam kang nak g tgk lahh..hohooh..

amry said... [Reply to comment]

aku rasa sikit masa lagi aku nak masuk panggung..hehehe