Pages

Wednesday, April 20, 2011

Home » , , » Movie Review: Scream 4

Movie Review: Scream 4

Assalamualaikum...

Rasanya tak pernah aku buat entry movie review ni...tapi disebabkan aku dah tengok Scream 4 ni kat wayang semalam aku nak buat sikit review..aku tengok Scream 4 ni kat GSC Alamanda ngan 3 member sekolah SHAMS dulu..

Movie Review: Scream 4

Sebenarnya aku tak suka tengok movie bunuh-membunuh ni...kang mula la aktiviti tunduk ke bawah dengan penuh tawaduk berlaku sebab takut tengok scene bunuh tu..yang paling penting aku tak pernah tengok Scream 1,2 dan 3...saje pergi sebab aku dah lama tak keluar dengan member lama..

Sampai je panggung tu movie dah start...aktiviti bunuh sudah hampir berlaku..kelam-kabut betul nak pergi Alamanda....habis berniaga pukul 7 lebih...sampai rumah pukul 7:30...mandi pastu solat dah pukul 8:00...tunggu member roger jadi tak jadi dah pukul 8:20...movie start pukul 8:30 malam..Sampai panggung dalam pukul 8:40 kot..tu yang terlepas sikit scene awal-awal...

Macam biasalakan movie bunuh ni...bunuh sorang-sorang...movie Scream 4 ni sama je...pembunuh telefon mangsa tanya movie seram apa dieorng suka tengok...tiba-tiba pembunuh tu datang dari celah mana pun tak tahu...tiba-tiba je dah tahu aktiviti mangsa bunuh tu...lepas tu bile pembunuh nak kantoi,tiba-tiba hilang camtu je...

Sape yang tak pernah tengok movie Scream sebelum ni..pembunuh dia mesti antara dieorng...time tengok tu mulala agak-mengagak dalam kepala berlaku...aku suspect 2 orang tu pembunuh...last sekali memang bukan 2 orang tu...kalau movie-movie macam ni memang susah nak predict sape pembunuh tu...sape betul predict tu memangla ada kuasa membaca pemikiran director...last-last pembunuh dia ialah toooottttt...biarla rahsia ye...takut ada yang nak tengok movie Scream 4 ni..

Habis citer aku masih memikir pasal movie ni...sebab tak faham...movie Scream sebelum ni tak tengok..sebab Scream 4 ni ada berkaitan dengan Scream 3 tak silap aku...Pastu mulala kiteorng bincang-membincang time makan dekat Bangi...barula otak lombab den ni boleh faham sikit..bagi aku movie Scream 4 ni tak berat sangat scene bunuh dia berbanding dengan movie genre macam ni...so,siapa nak tengok janganla takut...cuma nanti keluarla sikit kencing nanti..heheh..gurau je...

p/s-Sape suka membunuh tu tengok citer bunuh ni movie Scream 4 ni digalakkan tengok...memang banyak tanda tanya masa tengok nanti dan korang mesti terkejut bila tahu pembunuh sebenar..saje je tak review dengan detail sebab kang ada yang bagi pelangkung kat aku nanti sebab dah plan nak tengok movie ni..

13 comments:

Fizalinolie said... [Reply to comment]

Tak suka babak bunuh membunuh... Hehehe.

~Nabilah~ said... [Reply to comment]

ske tgk cter bnuh2 nie....sbb bnyk suspens2....x bleh nk jngka spe pmbunuh die tue....btw,mcm best jer cter nie...tringin gak nk tgk....tp tkut nnt x phm n blur plak...hahaha....x psl2 rgi plak nnt....

Shamsuddin Amin said... [Reply to comment]

suke cite mcm ni...
t free2 nak g tgok...
msti byk aksi suspen...LoL

Jue said... [Reply to comment]

mcm best jek.. akak suka cite2 cam ni.. klu potong2 org lg best.. haha, cuma cite antu je tk bleh tgk.. huhu

ok ni kali ke-2 dtg cuba komen, tenet lembab.. huhu

♕ Mr.IX ♂ said... [Reply to comment]

aku baru tengok cite ni tadi versi cetak rompak punyer...download la...
tak brapa minat sgt last2 fast forward bab akhir jer...hahha

Nur Liyana said... [Reply to comment]

hahhaha.....macam best je..nk tgk nk tgk...hahaha

ghost writer said... [Reply to comment]

aku lemah semangat sikit...kalau bab suspen berlebihan nih leh buat darah aku turun sampai buku lali...haha

aku tak mahu mati banyak kali...huhu

Ayie said... [Reply to comment]

kalau orang ada lemah jantung, adakah digalakkan juga..?? ^^

KUREKURE COMEL said... [Reply to comment]

mina amat susah nak tgk...sbb hati cepat kecut..kihkihkih

Raji berkata said... [Reply to comment]

erk horror jgak eh cter nih
xnk lah tgk
hahahah sian kau pnt2 review xD

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

Penah tengok final destination? aaadooiii, lagi ngeri aktiviti pembunuhan dia

Pemerhati Dunia said... [Reply to comment]

Saya suka tengok tapi suami tidak suka. Katanya, "mengarut...". Final destination lagi seram.

♥yaya budak suka embun♥ said... [Reply to comment]

mmg ngeriiiiiiiiiii T_T