Pages

Saturday, February 12, 2011

Home » , , , » Akibat Mamai...Si Otai dikejar Pak Guard....

Akibat Mamai...Si Otai dikejar Pak Guard....

Ape nak jadi orang zaman sekarang hisap dadah je kerja dia...tapi hari ni bukan aku nak cakap pasal dadah...aku nak kongsi pengalaman aku kena kejar Pak Guard kat UiTM...takde kene mengena dengan dadah ye..I'm not drug addict...Kenapa aku tulis si otai sebab member aku cakap rasanya kes ni first time dalam sejarah UiTM orang buat apa yang aku buat ni...aku kena kejar sebab tak pakai helmet masuk UiTM...UiTM ni memang strict sikit pasal undang-undang jalan raya ni...tapi sebenarnya aku bukan sengaja pon...

Al-kisahnya...aku ni dulu dok kat rumah sewa kat seksyen 7,tak duduk kat hostel,tahu-tahu je la...UiTM memang susah nak dapat hostel...pada hari tu aku habis kelas pukul 12:30 tgh,so lepas tu balik rumah ngantuk gila sebab bangun awal kelas start pukul 8:30 pagi tadi...aku pon tidur la sekejap sebelum kelas pukul 2:30 ptg...Bangun-bangun je tengok dah pukul 2:20...memang kelam-kabut time tu,mamai pulak tu...nak pergi fakulti aku dari rumah aku lebih 5 minit...pastu tak solat lagi...dengan lajunya aku sembahyang pastu terus lari turun rumah...rumah aku flet...dah la takde lif tingkat 4 lagi...naik motor terus jalan...bawak pon laju gila,kalah Valentino Rossi....hahaha...padahal kriss je motor aku...sebelum masuk pintu gate belakang UiTM ade satu traffic light...time tu merah pulak tu..kat situ nak tunggu hijau memang lama...Banyak gak motor bersusun kat taffic light tu...jalan tu memang sibuk sikit...mamat motor sebelah aku pon pandang pelik je kat aku...aku pon hairan dan pelik kenapa mamat tu pandang-pandang aku...aku buat cool je la...
Akibat Mamai...Si Otai dikejar Pak Guard....

Sampai je kat pintu gate UiTM tu tiba-tiba pak guard tu tiup whistle kat arah aku..dalam hati,'apehal la pak guard ni,aku pakai sticker motor pon ko nak tahan aku ke,kecoh btol'...tiba-tiba aku diberi pentunjuk...heheh...kepala aku rasa sejuk...aku pegang kepala rupanya aku tak pakai helmet...tanpa berlengah lagi aku pulas throttle motor paling maksimum...tak lari kang comfirm melayang RM60 ni...malu pon dapat...baik aku lari...time tu memang tak fikir ape lagi selain nak menyelamatkan diri...laju betul time tu aku bawak...siap corner baring tu...

Sampai fakulti terus parking motor,memang tak sempat la nak kunci motor takut pak guard tu nampak aku..time tu macam-macam perasaan ada kat aku...cuak+malu+kelam-kabut+puas hati...aku puas hati sabab berjaya melarikan diri dari pak guard tu...hehehe...nasib sampai dekat kelas home mate aku baru je lepas habis kelas kat situ...terpaksala mintak tolong dia supaya ambil helmet kat rumah pastu letak kat motor aku..kalau tak,memang tak balik rumah la aku nampaknya..

p/s-jangan tidur sebelum pergi kelas

13 comments:

Miecyber said... [Reply to comment]

Satu pengembaraan yang menarik..hahahahah

Kedai online penjara Rusia

AMMAR YASIR said... [Reply to comment]

Bhahahaha...tak kering gusi aku baca entri ni.. Otai tu..tak pakai helmet tegur kena pukul plak..kah kah kah.... Sempoi habis entri ni

saiful said... [Reply to comment]

Pak guard tu mesti angin tak dapat tangkap ko,hehe

apai said... [Reply to comment]

nasib baik kena tahan dgn guard je kalau dgn polis ke JPJ ke lagi naya.

maaf pasal tajuk entry aku hari ni agak mengelirukan.

Afzainizam said... [Reply to comment]

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kajang Pak Malau kajang berlipat,
Kajang hamba mengkuang layu,
Dagang Pak Malau dagang bertempat,
Dagang hamba Tumpang lalu

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

yupppp betoi tu pak guard tak per lagi kalau polis JPJ camner citer balai lahh

faiz said... [Reply to comment]

@Afzainizam
takpe kat situ tak pernah rasenya jumpa polis or JPJ...kalo ade..memang menjawab la nampaknya..heheh

Zyash said... [Reply to comment]

Hahahaha...padan muka...kuang3...jahat x...
Wall Sticker
Lagi RM6.31cen nak Cashout

Mohamadazhan hjDesa said... [Reply to comment]

salam

haha, mmang sempoi la bro !

ghost writer said... [Reply to comment]

kepala ko kebas ker bro...sampai angin kat luar jalanraya pon tak rasa aper...haha

yang mamat lain tuh takde lar plak tegur..mesti dowank cuak kan...otai jalanan nih.respect sikit.

sib baik pak guard tak layangkan kad merah..lau tak dah out dah.

faiz said... [Reply to comment]

@ghost writer
bile dah kabut takde ape yg rase bro..hehehe

Sharinginfoz said... [Reply to comment]

seronok gak teringat kisah lama2 kan

faiz said... [Reply to comment]

@Sharinginfoz
memang seronok...rasa nak balik kebelakang balik...

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

hihi...faiz2...nakai