Pages

Wednesday, February 9, 2011

Home » , , , , , » Keputusan Penuh Malaysia 2 Vs 0 Hong Kong

Keputusan Penuh Malaysia 2 Vs 0 Hong Kong

Keputusan Penuh Malaysia 2 Vs 0 Hong Kong
Nampaknya hari ini ialah perlawanan persahabatan pertama untuk menguji kemampuan Malaysia selepas menjuarai Piala Suzuki AFF.Pemain pertahanan kita Aidil Zafuan kembali dari kecederaan tapi tidak berjaya mendapat tempat sebagai kapten..Aku nampak tahun ni Malaysia begitu serius untuk developed permainan pemain bola sepak kita,banyak perlawanan persahabatan yang telah dirancang, tak silap aku lepas ni Malaysia akan melawan Pakistan pulak....Tapi yang aku terkejut stadium kosong nampaknya walupun harga tiket yang murah...Aku ingat stadium comfirm penuh hari ini sebab peminat mesti teruja dengan perlawanan ni sebab nak tengok performance pemain kebangsaan selepas Piala Suzuki AFF...Mungkin perlawanan ni diadakan bukan pada waktu cuti umum kot...

Terdapat 2-3 serangan gak aku tengok pada separuh masa pertama ni tapi Hong Kong lebih bermain secara bertahan.Golkeeper kita Khairul Fahmie nampaknya hanya melepak makan nasi lemak saje sebab tiada serangan bahaya dari Hong Kong.Gol pertama berjaya dihasilkan oleh kapten kita Safiq Rahim hasil kesilapan pertahanan Hong Kong sebelum separuh masa pertama berakhir... 

Akhirnya Khairul Fahmie terpaksa berhenti makan nasi lemak kat pintu gol sebab Hong Kong membuat serangan pertama mereka pada minit ke 47 tak silap aku....Akibat kembung perut makan nasi lemak terlalu banyak...hahahah...Khairul Fahmie telah diganti dengan keeper gantian Mohd Farizal Marlias pada minit ke 59..Gunalan berjaya hasilkan percubaan bahaya pada minit 75 tapi malangnya terkena tiang gol...

Safee Sali nampaknya tak dapat menjaringkan gol pada hari ni sebab dikeluarkan pada mninit 84...Kalau Hong Kong tak main bertahan aku rase Safee Sali boleh jaringkan gol...Akhirnya pada minit terakhir Malaysia berjaya menambah gol daripada Amirulhadi Zainal pada angle yang susah gak aku tengok...Finally malaysia 2 dan Hongkong 0...Malaysia berjaya menunjukkan mereke deserve memenangi Piala Suzuki AFF..Tahniah Malaysia..

p/s-aku tengok permainan malaysia memang semakin bagus tapi passing mesti dipertingkatkan lagi...

6 comments:

Haz said... [Reply to comment]

Bagus malaysia mng lawan hong kong.
Good job.

hans said... [Reply to comment]

aku rasa team Malaysia skrg dah ada sinar harapan
moga prestasi macam nih dipertingkatkan lagi

Jom Join Contest Situasi Hans : Gunakan Imaginasi Anda

Sharinginfoz said... [Reply to comment]

kita tunggu perlawanan vs pakistan nanti. by the way tahniah malaysia mempamerkan aksi yang baik

Miecyber said... [Reply to comment]

Tahniah Malaysia....
Semuga terus suksess..

Hutang isi rumah mencecah RM 557 bilion

liyana said... [Reply to comment]

yea!!!malaysia menang!!!!!

ahahahha.nie yg bangga jadi malaysian!!!hahah

kamoo, yana ade follower tue pun sebab selalu follow org lain punya blog kot..huhu.. tapi Alhamdullilah la...yana pun tak sgka...
bnyk lagi tak tau....

nk tnya mcam2 lagi pasal blog nie kat kamoo, cmna nk tau org yg kita send komen balas comment kita?

Mohamadazhan hjDesa said... [Reply to comment]

terbaik lah Malaysia!