Pages

Sunday, February 13, 2011

Home » , , , , » Detail Proton Tuah reveal....

Detail Proton Tuah reveal....

Tengok dekat paultan tadi aku tengok satu article tentang semua concept car untuk Proton’s KLIMS Pahlawan concepts.Tapi yang aku paling minat ialah proton tuah berbnding yang lain.Hari tu tengok kat blog orang takdela cantik sangat tapi bila tengok detail kereta ni memang teruja pulak nak memiliki kereta ni.Jika kita lihat detail proton tuah kat paultan ni kita boleh tengok dekat plat dia tertulis perkataan Espire mungkin ni la nama sebenar kereta bila dikeluar untuk production.Tak silap aku kereta ni pengganti Proton Persona,so aku rasa kereta ni takde la mahal sangat...tapi aku rasa kalau Proton Tuah pengganti kepada Proton Persona aku rasa elok dikekalkan dengan Proton Persona sebab kalau kita lihat kereta-kereta yang bagus seperti BMW,Mercedes,Toyota,Honda,etc...mereka semua kekalkan nama kereta tu bila dikeluarkan replacement....Aku minat dengan Proton Tuah disebabkan design dia yang tak terlalu melampau dan design yang moden...dengan lampu LED kat lampu depan dia macam Audi memang mantap..Nak tahu lebih lanjut korang boleh pergi kat sini

Detail Proton Tuah reveal....

Detail Proton Tuah reveal....

Detail Proton Tuah reveal....

Detail Proton Tuah reveal....

Detail Proton Tuah reveal....

sumber:Paultan.org

p/s-mintak-mintak Proton tak memerlukan masa yang lama nak produce sebab industri automative semakin laju technology dia...

13 comments:

Seksi Bani said... [Reply to comment]

woo.. mmg cantik design new generation proton ni..
cuma aku harap, kualiti pun baik juga.. jgn harap design jer lawa.. keke..

ghost writer said... [Reply to comment]

kaler merah paling aku suka selain hitam pekat tersimbah minyak tar...

satu lagi pembaharuan dari design yang sedia ada..

faiz said... [Reply to comment]

@Seksi Bani
btol tu...quality is most customer satisfaction...

Zyash said... [Reply to comment]

Smart..mahal x harga dia??

faiz said... [Reply to comment]

@Zyash
belum diketahui...just concept car baru..

Kuro Syamito said... [Reply to comment]

peh. teruja sial tengok. bagus2. mintak2 dah kuar bila ak dah abes blaja and dapat kejer. haha...

saya_arief said... [Reply to comment]

memang smart...
:D

Miecyber said... [Reply to comment]

Semuga Proton dapat menghasilkan produk yang bermutu..

Parah diserang harimau

Cikgu Den said... [Reply to comment]

not bad. cantik. harap-harap cepatla keluar model nie.

follow balik k

FX125 Kuasa Berganda

sawn said... [Reply to comment]

Masa KL motorshow ada tunjuk dengan 4 lagi saudara dia.

sawn said... [Reply to comment]

Tambah sikit.. motorshow tahun lepas.. hehehehehe

faiz said... [Reply to comment]

@sawn
yup memang ade...tapi aku paling minat dengan tuah ni

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

macam toyota prius pun ada gak kan