Pages

Thursday, February 17, 2011

Home » , , » Keputusan Penuh UEFA Champion League....Arsenal 2-1 Barcelona

Keputusan Penuh UEFA Champion League....Arsenal 2-1 Barcelona

Assalamualaikum...

Arsenal nampaknya berjaya mengalahkan Barcelona di Emirates walaupun perlawanan banyak dikuasai oleh Barcelona..Tapi aku tetap kecewa dengan match ni sebab Arsenal bermain agak taku-takut sedikit...tak macam permainan Arsenal selalu...banyak membuat kesilapan passing...pada mulanya aku agak Barcelona akan memenangi perlawanan ni tapi gol cantik daripada Van Persie berjaya menaikkan semangat Arsenal untuk lebih yakin..Gol Van Persie pada angle yang susah berjaya disempurnakan dengan cantik...pada mulanya aku agak Van Persie nak melakukan passing rupanya dia cuba menjaringkan gol terus dan berjaya dengan cantik sekali...

Lionel Messi nampaknya memang banyak membuat pertahanan Arsenal kucar-kacir..memang kecut perut apabila tengok Lionel Messi dapat bola...Gol kedua Arsenal pon agak menarik apabila hantaran Samir Nasri kepada Arshavin berjaya menghasilkan gol...Tapi rasanya Arsenal mesti bermain dengan lebih yakin lagi apabila bertemu dengan Barcelona pada second leg nanti..

Scoring Summary


Arsenal                                               Barcelona
Robin Van Persie (78′)                     David Villa (26′)
Andrei Arshavin (83′)

Match Stats

Arsenal                                       Barcelona
13(5)            Shots (on Goal)            11(5)
16                       Fouls                       12
4                   Corner Kicks                  1
3                      Offsides                       9
34%            Time of Possession         66%
3                 Yellow Cards                   2
4                       Saves                        3

p/s-nak tengok video highlight di sini..


5 comments:

saya_arief said... [Reply to comment]

both team hebat dalam possession, hoho..
both team aku minat.
:D

siTokei said... [Reply to comment]

setuju...tp sure barca sure serang habisan punya nanti...beza gol x jauh

Sharinginfoz said... [Reply to comment]

arsenal kena bekerja lebih keras lagi kalau nak melangkah ke suku akhir, suka tengok fabregas dan persie main and of course nasri and arshavin juga

Mr. K said... [Reply to comment]

tahniah arsenal,
aku xkesa sape menang, yang penting aku nak tahu man utd kalah :D

syaza nazura. said... [Reply to comment]

Singgah kat blog ahli SB dan peminat Arsenal, wee~ Arsenal menang, walaupun tak dapat tengok sebab sekarang kat asrama, tapi tetap penyokong setia Arsenal, :D