Pages

Monday, February 14, 2011

Home » , , » Kucing Kejut aku Solat Subuh....

Kucing Kejut aku Solat Subuh....

Subuh tadi time aku tengah tidur tiba-tiba aku rasa macam ada benda dekat kat aku...lepas tu aku terjaga...rupa-rupanya kucing aku ada dekat sebelah aku...dah 2 hari macam ni..macam dia nak kejut aku solat subuh..Mungkin ni satu kebetulan..Semenjak akhir-akhir ni aku selalu terlajak solat subuh sebab tidur lewat...sape yang follow blog aku mesti tahu yang aku ada masalah tidur..tapi
semenjak akhir-akhir ni aku semakin boleh tidur walaupon tak senyenyak sebelum aku sakit..

Alang-alang aku cerita pasal kucing aku tu,baik aku serita lebih detail pasal kucing ni...Selain Si Oren aku ada satu kucing yang begitu rapat dengan aku.Kami sekeluarga panggil dia kucing ekor panjang walupon ekor dia takdela panjang mana pon..Sebenarnya kucing lebih manja dengan aku berbanding Si Oren tu tapi mungkin Si Oren mempunyai aura yang tersendiri sepeti Mawi menyebabkan aku lebih suka Si Oren...Si ekor panjang memang manja sikit berbanding Si Oren yang berhati kental yang tidak suka dimanjakan...dia suka main gigit tangan orang ketika bergurau..tapi takdela sakit pon...gigitan manja dikatakan...lagi satu perangai dia suka tackle kaki orang waktu orang tengah jalan...mungkin ni la akibat terlalu suka tengok orang main bola...hehehe...macam orang plak aku cerita kan...

Sifat paling manja dia yang berbeza dengan kucing lain,dia ni memang suka tidur atas riba orang...lagi-lagi time dia sakit..hari tu time dia sakit,24 jam nak tidur atas riba aku...Aku kalau dia dah tidur atas riba aku,aku layan je la...Kesian plak aku nak angkat dia ni...Macam tadi lepas aku solat subuh,time aku tengah berdoa dia terus datang dekat aku dan tidur atas riba kau..Dia ni la satu-satu kucing yang dapat memikat hati ayah aku...bukan ayah aku tak suka kucing...tapi kurang sikit...Kalau kucing ni masuk rumah jarang ayah aku keluarkan...mungkin sebab sifat manja dan suka bergurau dengan tuan dia menyebabkan ayah aku suka dengan kucing ni..Tapi akhir-akhir ni dia kurang manja berbanding dulu-dulu,dia dah jarang tackle kaki aku semasa berjalan sebab dia ni sekarang dah pandai mengawan...Kucing ni aku bela semenjak kecil lagi...ibu dia pun ade kat rumah aku...tapi nama pon binatang...ibu dia dah tak kenal pon dengan dia...Tu je la aku nak cerita pasal kucing aku ni...
Kucing Kejut aku Solat Subuh....

p/s-sorry ntah ape-ape aku ambik gambar ni...susah betul nak ambik gambar kucing ni...time aku snap ni pon dia nak gigit-gigit tangan aku...

20 comments:

Notacomei_Warna Kehidupan said... [Reply to comment]

Eh si comellah, harap tuan dia pun tak gigit orang hehehe +_+

M a W a D D a H said... [Reply to comment]

alahai....manjanya kucing ngan die...:)

p/s: selamat berkenalan...

bidadari said... [Reply to comment]

salam faiz,

en faiz ade tanya kat ruangan komen ..
sama ade lelaki bolih atau tidak pakai mask tu( toping ajaib)

yer bolih.

faiz said... [Reply to comment]

@bidadari
ok...thanks

Sharinginfoz said... [Reply to comment]

kucing ni boleh jadi teman yang setia, memahamikan

faiz said... [Reply to comment]

@Sharinginfoz
btol tu..

siTokei said... [Reply to comment]

nasib baik ada kucing kalu x...subuh gajah laa hihihhi....

sahromnasrudin said... [Reply to comment]

assalamualaikum..nice blog wz nice entri..saya folo blog ini

Nur Liyana said... [Reply to comment]

huhuh..yana pun ada kucing..tapi dia tak panggil pun untuk bgn subuh...sebab dia tido kat luar..hahahahhahha

Zyash said... [Reply to comment]

Mcm kucing ZYASH dulu jer warna dia..Nama dia kiki, tapi cedih dah kene gigit anjing, sampai klinik jer dah mati...cedih..

faiz said... [Reply to comment]

@Nur Liyana
kucing ni tidur luar gak tapi bila mak abah saya pergi masjid waktu subuh dia masuk rumah...

Nur Liyana said... [Reply to comment]

owh........bgusnyer.....kite satu fam dapat pegi subuh kat masjid hari jumaat je..sebab jumaat kedah cuti....

faiz said... [Reply to comment]

@Nur Liyana
kenapa hari cuti je..masjid jauh sangat ke..

Nur Liyana said... [Reply to comment]

tak larh jauh sgt....tapi..tak berkesempatan kot....(alasan kan)
ntah la....sebab hari lain..mak ayah adik2 nk pegi sekolah..so, bgn2 terus siap2 nk pegi tempat masing2!!!!
yana je duduk rumah..hahaha..yana tgh tunggu result la nie.......SPM....kamoo doakan yer...9A+ SPM 2010..amin..InsyaAlllah

faiz said... [Reply to comment]

@Nur Liyana
ok..gud luck..

hafiz said... [Reply to comment]

aku ni penggeli kucing sikit..kat rumah faiz je yang layan kucing tu..tapi anak aku suka sangat kat kucing tu...hahaha

ila ni said... [Reply to comment]

comel nya dapat kucing macam ni!!
tapi sayang dah takleh manja2 dgn kucing, doktor asthma larang ;(

:: Izz :: said... [Reply to comment]

my dad also....
tak suka kucing....
emmm maybe bukan tak suka...
kureng suka....

cik cekodok jagung said... [Reply to comment]

hahaha..bersyukur lah masih ade yg sayang.. kucing tu sayang tuannye sebab dia tak mahu tuannye terus hanyut dalam mimpi..

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

somel nye kusim faiz....nak geget2 je....