Pages

Saturday, February 26, 2011

Home » , , » KHURAFAT tak takut langsung....

KHURAFAT tak takut langsung....

Assalamualaikum...

Aku tengah bosan sebenarnya tgh2 malam ni...mata tak ngantuk pulak akibat melayan movie Khurafat ni yang aku download siang tadi...saje je aku tengok tgh2 malam cerita Khurafat ni sebab nak rasa feel takut...aku sebenarnya tak reti nak review2 pasal filem ni sebab aku ni buta seni...tapi alang-alang bosan yang amat sangat aku nak cerita sikit pasal filem Khurafat ni...korang jangan terpengaruh pulak dengan tajuk entry ni...aku cakap Khurafat ni tak takut langsung sebab biasala tengok pakai laptop...screen pun kecik di tambah pulak pakai earphone cap ayam...aku siap boleh makan hotdog cheese dengan berselera lagi tengok Khurafat ni..sebab tu aku tak suka sangat tengok movie kat laptop ni takde feel...

Filem Khurafat ni bagi aku memang antara movie hantu yang best gak aku pernah tengok yang tak banyak benda-benda mengarut...banyak suspend dan kejutan...lagi-lagi bahagian hantu muncul tiba-tiba pastu siap main cuit-cuit dan peluk lagi...hehee..ditambah pulak suspend nak mengagak siapa sebenarnya mengamalkan khurafat ni...aku malas cerita panjang-panjang takut korang belum tengok lagi...yang kaki wayang tu memang comfirm dah tengok...kang tak suspend pulak tengok...Tapi siapa yang jenis menjiwai watak tu memang cuak la sebab kalau korang bayangkan yang korang ni berada di tempat Syamsul dalam watak movie ni..contoh macam scene ni..

cuak gila kalau bayangkan kita dekat bilik mayat sorang2 waktu malam...siang pun dah cuak apa lagi malam

Angkat jenazah tengah-tengah hutan...gila..kalau aku biarkan jenazah tu tgh hutan tu...pastu cari orang mintak tolong

tapi yang tak bestnya filem Khurafat ni terlalu pendek dan tak puas ditengok...yang paling penting pengajaran cerita ni...satu,amalan khurafat memang semua dah tahu akibat dia..yang kedua pengajaran filem ni,ajal bila-bila saje boleh sampai...macam dalam movie ni Si Syamsul(Johan)ni borak-borak dengan member dia pasal jenazah Si Anna dalam van pastu accident,meninggal...Tu jela aku nak cerita..cerita panjang-panjang marah plak kang...yela,korang baru je siap download movie ni...tiba-tiba pulak ada plak mamat ni cerita dari awal hingga habis...maun tak didelete file tu...heheh...sape tak download lagi movie ni boleh download kat jieazzmovie sebab blog ni selalunya movie dia file kecik2 sebab di encode ke format mkv...

p/s-esok nak layan HAQ pulak..bosan betul tengok kat laptop ni...lepas ni sape nak tengok wayang bawakla aku sekali ye...

6 comments:

Nur Liyana said... [Reply to comment]

yana pun dh tgk..ahahhaah..last2...dia yg khurafat..kah3...
ingatkan perempuan tue..kan
???

faiz said... [Reply to comment]

@Nur Liyana
btol tu..igt pompuan tu..

Mohamadazhan hjDesa said... [Reply to comment]

salam

jgn jadi khurafat dah la.hehe

Mr.IX said... [Reply to comment]

boring...aku tgk fast forward jer...

nk bgtau ko kena tag..terpulang la nk wat x.. http://www.homosapiensz.com/2011/02/contest-blog-paling-simple.html

cik cekodok jagung said... [Reply to comment]

A'ah..tak besh..huhu..seram tak seram jek citenye,,hehehe..

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

atok dah nengok.....haah, pendek sangat jalan cito eh