Pages

Tuesday, February 8, 2011

Home » , , , , , , , , , , , , , » KLIA 2...cantik dan hebat..

KLIA 2...cantik dan hebat..

Lepas tengok buletin utama tadi aku betu-betul tertarik dengan KLIA 2.KLIA 2 ni ialah permanent Low-Cost Carrier Terminal(LCCT) yang menggantikan LCCT yang sedia.KLIA 2 ni dibina untuk menampung LCCT yang dah terlalu crowded sekarang.KLIA 2 ni dijangka akan siap pada Oktober 2012.Anggaran cost membina KLIA 2 ni lebih daripada RM 2 billion.KLIA 2 ni terletak lebih kurang 2 km dari KL International Airport terminal(KLIA).Design feature yang paling best tengok ialah pedestrian skybridge dia...Mengikut patchay.com pedesterian skybridge ni pertama kali di bina di asia,so Malaysia yang pertama di Asia.



KLIA 2...cantik dan hebat..

p/s-memang hebat design dia.Malaysia boleh...

8 comments:

saya_arief said... [Reply to comment]

smart.

kyo_9 said... [Reply to comment]

agak2 jurutera Malaysia ke yg design benda tuh ek?

faiz said... [Reply to comment]

@kyo_9
rasanya tak kot..tapi aku rasa ada terlibat sikit..

Zyash said... [Reply to comment]

Jom kite wat rombongan cik kiah ke KLIA 2 ne nanti...hehe

Miecyber said... [Reply to comment]

Canggihss....

Apa itu Skim Cepat Kaya ?

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

kat mano KLIA 2 ni nanti faiz?

faiz said... [Reply to comment]

@Suhami Ahmad
dkt ngan lcct..

Ayie said... [Reply to comment]

hari tu aku g amik makcik aku kat KLIA, aku ada perasan satu kawasan dah dibersihkan.. nak buat lapangan terbang baru rupanya.. hahaha