Pages

Wednesday, February 23, 2011

Home » , » Best ke jadi Handsome ...tapi Diri macam Kayu...

Best ke jadi Handsome ...tapi Diri macam Kayu...

Assalamualaikum...

Handsome ke laki ni???

Baru lepas tengok drama Jepun tapi aku lupa dia punye tajuk...watak utama dia laki kat gambar atas tu..cerita pasal gadis-gadis yang tergial-gilakan lelaki..cerita Jepun biasalakan...perempuan kejar lelaki..bukan lelaki yang kejar perempuan...siap perempuan tu pengsan lagi tengok laki tu...ayoyo ade ke realiti camtu korang pengsan tengok laki/perempuan...nama pon ceritakan mane nak logiknye..So,aku nak kongsi satu cerita tentang delima sorang laki ni yang bagaikan kayu kelakuan dia..

Ada sorang lelaki memang aku kenal rapat..hidup dia memang pendiam dan agak pemalu apetah lagi dengan perempuan...selalunya kalau cakap dengan perempuan tu sepatah orang tanya sepatah dia jawab..heheh...tapi muka dia okla...Si lelaki ni memang berminat nak ada aweks tapi sifat pemalu dia menyebabkan dia takde ramai kawan perempuan...tapi sebab muka dia ada gakla gadis-gadis dia nak ushar dia...time sekolah menengah ade sorang perempuan suka kat dia...tapi perempuan tu hantar posmen dekat dia..."Abu(bukan nama sebenar),ada orang nak call kau nanti"..."boleh ke"...Si Abu ni setuju je...Bila balik rumah time cuti si gadis ni pun telefonla si mamat ni...time tu mana ade handphone nak msg sume tu...pakai telefon rumah je...sebab sifat kayu Si Abu ni dia cari jalan melarikan diri dari gadis tu...dia buat ayat supya gadis tu tak call dia...memang kesian Si Abu,sedangkan dia memang nak berkawan dengan gadis tu tapi dia takut gadis tu bosan dengan dia..Pastu biasala bila orang dah tak layan takkan la gadis tu nak terhengeh-hegehkan...

Bila masuk matrik handphone pun dah ramai orang pakai...Si Abu ni pun ada gak beli handphone...time matrik dulu aku ingat lagi...memang time tu handphone satu benda baru...asyik main misscall je...apetah lagi dengan awek-awek cun atau laki-laki yang handsome...tapi macam biasa la Si Abu ni dia tak main misscall2 ni...konon cool sangat la tu...heheh..tapi ada ramai gakla gadis-gadis yang misscall dia...sebab dah bosan dengan misscall yang tak dikenali...Si Abu ni pergi la publicphone nak tahu siapa yang misscall dia...rupanya seorang perempuan...macam biasala sebab sikap kayu Si Abu ni dia just dengar suara perempuan tu dan terus letak phone..Tapi Si Abu ni sebenarnya nak kenal siapa peminat dia...dia ada gak hati nak ada aweks kan...yela semua manusia mesti ada hati nak berpasangan...

So,Si Abu ni mula bermsg dengan aweks ni...ceh..konon nak berkawan la tu...lama gak dia bermsg...sepanjang matrik tu dia bermsg dengan awek tu..tapi macam biasala disebabkan sifat kayu dan pemalu Si Abu ni dia takut nak jumpa gadis tu...banyak gak la peminat Abu ni...Ada satu hari Si Abu ni naik tangga nak pergi lab..lepas tu ada suara perempuan menjerit panggil dia dari bawah...bila Si Abu ni pandang bawah dia pun tak tahu mana plak datang suara awek tu...pergh...bangga siot kalau jadi macam Si Abu ni...dah macam artis pun ada orang jerit-jerit kat dia...lepas setahun Si awek yang bermsg dengan dia pun dah jarang msg dah...biasalakan...lepas bermsg nak gak jumpa tapi Si Abu kayu ni taknak jumpa awek tu pun lost contact dengan dia...tu jela aku nak cerita pasal Si Abu kayu ni...tak silap aku sampai sekarang ni takde awek lagi...memang delima betulkan kalau kelakuan seperti kayu dan pemalu ni...

p/s-camner aku nak tolong budak ni ye...kesian pulak aku tengok budak ni..

6 comments:

rossoneri said... [Reply to comment]

ooo ni mesti cite yamato nadeshiko shichi henge (panjang tul)...

hmm cuba biasakan dia berkawan dgn perempuan..ajak lepak ramai2,lelaki n perempuan.. perempuan tu plak jgnlah control ayu,minah yg ganas2,jenis pantang tgk lelaki diam,kecoh2 hahah..

faiz said... [Reply to comment]

@rossoneri
btol..citer tu la...cepat btol aku lupe..byk makan semut kot..heheh

Nur Liyana said... [Reply to comment]

crite tue yana dh tgk..best2!!!!!

hehehe

hahhaha kisah abu tue....lawak pulak rasa...kah3..
cmne la abu skrg nie yer..mesti tgh sibuk cr awek..suruh je mak dia pinang kan sesape....
bercinta lpas khwin.hahahhahahhah

chii said... [Reply to comment]

normally org kayu kena temukan ngan yg kepoh..kalo dpt gurl yg kayu gak..mmg x dpt nak tlg..

Meera said... [Reply to comment]

Memang biasenye si kayu ni akan jumpa ngan kepoh.. Dlm realiti ce korang perhatikan...:)

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

kadang2 jenis macam ni banyak peminat tau....faiz pemalu x?