Pages

Thursday, March 3, 2011

Home » , , » Akibat Perompak....Member diabaikan...

Akibat Perompak....Member diabaikan...

Assalamualaikum...
Akibat Perompak....Member diabaikan...
Entry ni nak cerita sikit pengalaman bila rumah sewa aku dipecah time aku study dulu...tak silap aku kes ni tahun 2005..time tu aku tinggal kat seksyen 7...kat situ memang banyak kes-kes pecah rumah...tapi kes aku ni aku rase kes pecah rumah + pukau...sebab takde sorang pun dalam rumah aku tu sedar sebab aku rase perompak ni memang lame menyelongkar sebab dompet member aku dia letak kat dalam seluar jean dia yang tergantung kat pintu pon perompak tu boleh jumpe..aku yang mudah sedar dari tidur ni pon tak sedar yang perompak tu lalu dekat aku ambik dompet aku kat almari aku...

alkisahnye macam ni...malam tu kiteorng satu rumah memang tidur lewat...biasala orang bujang layan benda2 tak senonoh dulu movie ramai-ramai sebelum tidur...malam tu walaupon tidur lewat memang nyenyak betul tidur waktu tu...tiba-tiba tengah nyenyak tidur bermimpi tiz zaqyah walaupon tiz zaqyah tak berlakon lagi(nampak sgt ade jodoh)...hehehe..tiba-tiba budak rumah memekak buat bising...jam masa tu menunjukkan pukul 4 pagi..panas btol aku time tu sebab nyenyak btol aku tidur time tu...rase macam nak tendang laju2 sorang2 pon ade...tapi yang peliknya kedengaran suara member aku yang selalu subuh ke laut pon ade gak(sedangkan aku pon selalu ke laut)..pelik btol takkan mamat tu pon dah bangun kot...bingkas dengan aksi silat lentik ulat aku bangun dari tilam aku...

rupa-rupanya housemate aku semua dah bangun...takdela semua,ade sorang tidur mati memang tak bangun sampai pagi...biasala bila rumah dah kena pecah semua kelam kabut check barang ape yang hilang...aku hilang dompet aku...nasib time tu ada RM50 je dalam tu...tapi yang paling leceh kad pengenalan,kad bank dan lesen ada dalam tu...paling kesian member aku sorang ni Ayin dia hilang laptop dengan handset..bukan murah-murah punya laptop ngan henset...dulu laptop pon mahal kan...henset tu plak baru beli 2 hari...adela kerugian dalam RM5000 Ayin ni...sedang kiteorg sibuk cerita barang hilang ni kelihatan 2 orang member aku hanya mendengar dengan cemburu sekali(boleh plak cemburu) sebab 2 orang ni takde hilang ape2 sebab kawan aku zul ni tidur kaki dia betul2 dekat pintu...so,memang perompak tu tak boleh masuk bilik dia la kan...

Tiba-tiba sibut kiteorg bincang pasal barang-barang hilang tiba-tiba ade orang ketuk pintu rumah...memang terkejutla kan...celah mane pagi-pagi buta ade orang ketuk pintu...lepas tu ketuk taknak perlahan la kan..masing-masing cuak...macam2 teori keluar...kami sepakat yang ketuk tu perompak tadi tak puas hati lagi...so,kiteorg tak bukak pintu...masing2 pegang barang2 keras,kot mane tahu perompak tu masuk bolehla kiteorg belasah ramai2...fuhh...lega tunggu depan pintu dalam 10 minit perompak tu tak masuk...tapi peluang kiteorg nak belasah orang ramai2 tak dapat...heheh...

Esok tu kiteorg pergila balai polis terdekat nak buat report...kelihatan slogan cepat dan betul dekat pintu balai polis tu...memang cepat perkhidmatan mereka sehingga kiteorg terpaksa menunggu setengah jam sebab takde orang kat dalam balai polis tu...tapi macam biasala kan kes pecah rumah memang susah nak dapat balik la kan...saje je report,mane tahu polis siasat macam CSI pulak kan,datang rumah kiteorg...tapi haram sorang polis pon tak datang rumah kiteorg..

tengah hari tu kiteorg pergi kelas macam biasa...tiba-tiba ada sorang member kiteorng nama dia Jeko datang kat kiteorg...dia ni duduk kat rumah sewa lain...

"Woi,semalam kenapa korang tak bukak pintu aku ketuk...aku nak pulangkan helmet la"

hahah...masing-masing rasa nak berguling pun ade...disangka perompak ketuk pintu rupa-rupanya member sendiri...nasib Jeko ni tak masuk sebab rumah kiteorng memang senang nak bukak pintu,dah rosak sikit...kalau tak,tak pasal-pasal kena belasah..
sebenarnya 2kali rumah aku kena pecah rumah...kali kedua lepas kiteorg pindah dekat rumah teres dekat sek 7 gak sebab housemate bertambah...kes ni kena time kiteorg pergi solat jumaat..

p/s-sekarang ni kes pecah rumah jangan main-main...bunuh dah macam biasa bagi perompak ni..

18 comments:

amry said... [Reply to comment]

alhadulillah lah setakat ni aku tak pernah lagi a kena rompak. tapi aku tetap berjaga2 la. paling takut kena pukau la. hish! area2 student memang kerap berlaku kes kecurian ni. aku time study dulu pon banyak kes macam ni.mintak simpang derr....

faiz said... [Reply to comment]

@amry
jgnla...terjadi lg...mntk2 dijauhkan..

hana said... [Reply to comment]

erm..
mmg mnakutkn...
kt kawasan umah nh de la gak student yg slalu kene...
dgr2nye pn dorang gune pukau...
mintak2 d jauhkn la..
=D

lalink7 said... [Reply to comment]

bgus tue berhati2..zmn skrg nie bahayaa xkire laki ke pempuan..

yang member tue nape xcall ke kan dah xleh masuk..hahahaha

faiz said... [Reply to comment]

@lalink7
ntahla..mungkin die xde kredit kot..

chii said... [Reply to comment]

nasib baik dia amik brg2 je..kalo nyawa skali..xke haru dibuatnya...

x pasal2 member x dpt pulangkn helmet :p

Cikgu Den said... [Reply to comment]

rumah budak2 jantan mcm nie pon berani dia masuk ek...

faiz said... [Reply to comment]

@Cikgu Den
mungkin dia berani sebab ade ilmu pukau kot..

Nabilah Atiqah said... [Reply to comment]

maybe pukau le kot...pnah gak mse kt kmpng dlu jd cmnie gak..x tau le cmne pncuri 2 leh msuk coz umah 2 mmg pnuh ngn org...lgpon,tyme 2 arie rye....mlepas le nk dpt duit rye coz dh kna curik...huhuhu

Miecyber said... [Reply to comment]

Kena berjaga jaga sekarang nie...

Kapsul gelatin babi

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

haish. atok ponah kono pengalaman macam ni gak. 1 rumah kono pukau. Last2 nak bangun je, telinga rasa bingit pastu badan panas2

wawa said... [Reply to comment]

alkisah ni hmpir sama dgn sy...hihih..
tp jd kat kajang... 2 bijik laptop dia skali dia bedal.. hihihi

faiz said... [Reply to comment]

@Suhami Ahmad
bahayo btol tu atok..org zaman sekarang ni main pukau je kojo dio..

Zyash said... [Reply to comment]

Aduhai...kesian'y..

nelly said... [Reply to comment]

Hahaha ..kelakar ..kesian ~

:: Izz :: said... [Reply to comment]

Heee...lucu giler...

Nur Liyana said... [Reply to comment]

fuyoo!!!!takut ler..uhuhuhu

kesian nyer kawan yg hilang laptop tue..huhu

sadis tol...

kamooo, dtg tgk blog yana..dh cantik sket dari dulu punyer..sila datang bagi komen...penat yana edit blog nie...kah3

♕ Mr.IX ♂ said... [Reply to comment]

"walaupn xde orang setengah jam tunggu yer..." memang cepat btol tu...hahhaa