Pages

Thursday, March 24, 2011

Home » , » Orang Tua pon tahu gaji Messi..

Orang Tua pon tahu gaji Messi..

Assalamualaikum...

Lepas solat Maghrib tadi aku terus keluar masjid jap sementara tnggu nak baca Yassin..tiba aku dengar Pak Cik Hassan ni yang tengah bersandar kat pintu masjid tengah kecoh btol bercerita kat sorang pakcik tu..ape lagi aku pon pasangla telinga...mane tahu ada gosip-gosip panas terbaru jiran2 tetangga kan..

Tak silap aku Pak Cik Hassan ni umur dah lebih dari 70..sebab time aku sekolah rendah dulu pon dia dah ada cucu besar dah...aku pernah kantoi bukak seluar cucu die dulu time sekolah rendah dulu...hehe..time orang tengah solat jemaah aku ngan member aku melakukan mission membuka seluar cucu die...lepas solat terus Pak Cik Hassan tu datang kat kiteorg terus kena marah...nampak sangat Pak Cik Hassan ni tak kusyuk solat..pandang belakang..heheh..tapi Pak Cik Hassan ni baik..dia dah lama jadi siak kat surau taman aku...tapi sekarang tak tahula sebab semenjak masjid ada kat taman aku dah jarang pergi surau..

balik pada perbualan Pak Cik Hassan tadi..aku dengar dia cakap

"gila btol gaji sampai berjuta2"

mula-mula pelik gak gaji sape yang berjuta2 tu...nak gak aku join kan..pastu aku dengar lagi

"yang kedua Ronaldo"

owh...baru aku tahu Pak Cik Hassan ni cakap pasal gaji Messi tadi..sebab yang aku tahu sekarang ni gaji kedua tertinggi pemain bola sepak ialah Ronaldo...boleh tahan gak Pak Cik Hassan ni tahu pasal info-info terbaru sekarang ni...kalo tanye pasal Libya ngan Anwar Ibrahim kat dia ni lagi hebat aku rasa...hehehe

Dah alang2 tu jom kita tengok gaji top 3 gaji pemain bola sepak dunia:

1)Lionel Messi-EUR31 juta setahun
2)Cristiano Ronaldo-EUR27.5 juta setahun
3)Wayne Rooney-EUR20.7 juta setahun


p/s-malula kita kalau muda-muda tak tahu perkembangan semasa..



16 comments:

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

Itulah, yang tuo2 ni banyak ilmu tau...sobab diorang suko membaco akhbar

faiz said... [Reply to comment]

@Suhami Ahmad
sobab tula tok pon byk ilmu...hehehe

Sharinginfoz said... [Reply to comment]

pasal duit ni ramai yang nak tahu kan, anyway thanks for the link

corat-coret-anak-muda said... [Reply to comment]

Kemain gosipnya hihi.

KUREKURE COMEL said... [Reply to comment]

mina suka mkn roti kat kedai tpi masjid tu....roti panas2...sdp...


huwaaa....faiz..pos la kat cni ckit...hihihi...


perhhh..like messi....kaya gile....
dah rezeki dia kan....

KUREKURE COMEL said... [Reply to comment]
This comment has been removed by the author.
-ilhamArman- said... [Reply to comment]

Setelah diconvert dalam RM:

Gaji Messi RM132,696,096.54
Gaji Ronaldo RM117,714,279.19
Gaji Rooney RM88,606,748.33

mak aii.. agak2 berapa lama laa nak boleh gaji sebanyak ni... aishh!...

chii said... [Reply to comment]

yg muda2 ske amik tau pasal artis je..

ghost writer said... [Reply to comment]

tuh semua dikira dengan pendapatan dari tajaan sekali beb..dan kalau dilihat ramai kelahiran bintang dari United yang menerima pendapatan tertinggi.sebagai contoh terawal Beckham.

Wafiy Suzly said... [Reply to comment]

org kata pe tu,tak remaja la kalau tak tahu pasal bola,haha

faiz said... [Reply to comment]

@KUREKURE COMEL
pos kang dah tak panas lagi dah...silap2 dah takde rupe roti plak nnti..heheh

Fairus Bin Mamat said... [Reply to comment]

GAJI AKU JUTA JUGA.. BERJUTA RUPIAH.. :p

cekodok jagung said... [Reply to comment]

wahhhhh...banyaknye gaji..kaya2...

Raji berkata said... [Reply to comment]

hohoho pakcik sekarang updated owh
ak pun ttaw gaji messi =.="

Nur Liyana said... [Reply to comment]

hahahha..gempak la atok tue..hahaah

waN Mohd Salim said... [Reply to comment]

hahahhaah ade2 je la ... huhuhu follow sini .. follow me back ye http://wanmohdsalim.blogspot.com/2011/03/ketika-senja.html
berilah waktu untuk berlama
menatap burung-burung pulang
menatap senja terbentang