Pages

Thursday, March 10, 2011

Home » , » Patah Tulang...Tak Sakit ke...

Patah Tulang...Tak Sakit ke...

Assalamualaikum...

Sebenarnye dah lama aku rasa hairan dgn ape yang berlaku kat sorang member aku dulu time sekolah menengah dulu...betul ke kalau patah ni pada awalnye tak rasa sakit..

Kisahnya macam ni...ade sorang member aku ni nama die Kumang...hidup kat hostel aku mencabar btol...apetah lagi time kalau lambat pergi sekolah...ade plak sorang ustad aku ni perangai die asyik nak sebat orang je...nak sebat plak taknak kuat plak tu...berbirat tu mamang dah pastila kan...die ingat kiteorang ni tunggul kayu ke ape...kalau zaman sekarang dah comfirm kena report kat makbapak dah ni...yela,aku rase budak sekarang ni memang manja btol...tu yang ramai jadi samseng tu...

Hostel aku dulu stail die bile dah lambat pergi perhimpunan dieorang akan kunci gril kat bawah hostel tu..time tu masa yang paling cuak bagi semua orang...tapi ustad aku tak sebijak kietorg...heheh..ustad tu tak tahu kat hujung corridor hostel kiteorng dekat tingkat 1 ade satu batang besi...kiteorg kena pijak kat besi tu dan lompat ke bawah...tapi tinggi gakla nak lompat...kalau takde keyakinan ngan keazaman yang kuat jangan mimpila nak lompat...pernah gak aku buat 2-3 kali...mmg takutla nak lompat kalau 1st time nak buat...tapi si Kumang ntah ape silap die tergelincir jatuh...so,landing pon tak btol la...
Patah Tulang...Tak Sakit ke...

Kiteorg ingat die takde pape...relax je bangun pergi perhimpunan sama2...yang peliknye die boleh relax berdiri sampai habis perhimpunan tu...bila habis perhimpunan,aku hairan sebab Kumang ni tak balik kelas...rupa-rupanya dia kena hantar hospital...ingatkan sakit sikit je...rupa-rupanya dua-dua kaki die patah...tu yang aku rase hairan yang amat sangat tu sampai sekarang...
takkan dia tak rasa sakit langsung lps jatuh tu...aku rase si Kumang ni makhluk dari planet Krypton kot..

Sebut pasal patah ni...sape yang tak tahu lagi,patah ni boleh diubat dengan cara tradisional...mula-mula aku tak percaya gak...orang tu akan sapu minyak dekat kawasan patah tu dan dibalut...adik aku pernah pergi masa dia patah jari hari tu...tak sampai sebulan jari dia dah elok...mungkin orang tu ada kebolehan kot..

p/s-sape pernah patah...angkat tangan sekarang..

18 comments:

Fairus Bin Mamat said... [Reply to comment]

TAK TAU LA PLAK.. ALHAMDULILLAH, BELOM PERNAH PATAH LAGI.. HARAP DIJAUHKAN..

Seksi Bani said... [Reply to comment]

salam..
biasanyer dotor tak nasihatkan berubat tradisional kalau kes patah ni.. takut nnti salah urut, makin teruk patah tu..

Nur Liyana said... [Reply to comment]

takut arr kalau patah....

tapi yana pernah pth tgn....bukan pth la..
tapi tulang mcm teralih arah arr..sebab masa jatuh tue tyme kecik lagi..huhuhu



faiz, yana promote blog faiz...dtg singgah blog yana!!!!

sahromnasrudin said... [Reply to comment]

belum pernah lagi rasa patah2 nie..just operate pernahla..semoga dijauhkan la hendaknya

faiz said... [Reply to comment]

@Seksi Bani
die tak urut..just sapu minyak sikit..

Nabilah Atiqah said... [Reply to comment]

pnah ar mse kcik dlu tgn rtak sbb jtuh dr tiang gol bola...hahaha....spe sruh pnjt kan....skit kot...:D

amry said... [Reply to comment]

kalau zaman sekarang mana ada report mak bapak dah bro..ugut bunuh terus...kalau tak pon, bom sekolah..ish ish ish....

hairan gak aku member ko tu...dia ada imu apa?huhu..kalau patah,mana boleh bangun...dia takut sangat kot..atau pon dia kebas.tapi kalau kebas pon mana boleh bangun.

kalau patah sendi boleh berubat la bro.tapi kalau patang bukan sendi,susah sikit...err...agak2 ko pafam tak maksud aku ni?hehe

nelly said... [Reply to comment]

Tak pernah lagi ..tapi , baca tajuk saja , daah rasa semua tulang nak patah ~

Zyash said... [Reply to comment]

Pernah dengar gak... Bomoh patah tulang...huhu, cara pengubatan secara batin kut.. sebab dia urut2 jer...pastu mcm mane leg cantum balik ek tulang yg patah tu...huhu

A.s.t.i.n.a said... [Reply to comment]

segala apa yang patah mesti sakit.. sedangkan terhiris sikit pun pedih..

pedih hatiku..
patah hati..

apekah bezanya?

faiz said... [Reply to comment]

@A.s.t.i.n.a
terkesima sekejap nk pikir perbezaannya...

intan.maisarah said... [Reply to comment]

belum penah patah riuk lagi
minta jauhkan

The Bee And The White Roses said... [Reply to comment]

erk..geli pulak bace..;/

Mr. K said... [Reply to comment]

xpernah, tpi terseliuh byk r,
waktu men bola..

tapi aku pernah tolong balut org pth tgn ni, mmg dy xsedar kalau patah, tapi bler dah pasan, menangis melalak gler2.. haha

Cikgu Den said... [Reply to comment]

Huu...seriau rsanya bila dgr bab2 patah nie. biasa mcam tuela. mula2 kena tak rasa sakit sgt. tapi bila time2 nak tidur tue, meraungla jawabnya.huhu...

Cik Sue said... [Reply to comment]

patah tak pernah retak tu pernag la cik sue mengalaminya...sakitnya yang amat...tu baru retak klu patah tlagilah tak terkata sakitnya...adehhh ngilu....

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

mungkin kumang tak mahu egonya tercelar dihadapan sahabat handai kot? padahal masa tu sakit amat

faiz said... [Reply to comment]

@Suhami Ahmad
rasenye xmungkin kot sebab kumang ni baik sikit orgnye..