Pages

Saturday, March 12, 2011

Home » , , , , » Jana Income RM 30 000 sebulan...Tanpa Kelulusan,Tanpa Modal...

Jana Income RM 30 000 sebulan...Tanpa Kelulusan,Tanpa Modal...

Assalamualaikum...

Kayo den....akhirnya aku dapat formula cara nak dapat income RM 30 000 sebulan tanpa guna banyak modal..macam mana la aku tak terfikir ye nak join formula ni dari dulu...Kalau aku tahu dari dulu tak payah aku belajar-belajar tinggi dulu...belajar tinggi2 pun last sekali tanam anggur je..

Heheheh...mesti korang tertarikkan baca kat atas tu kan...sebenarnya ni la isu sekarang yang keluar kat Buletin Utama tadi...isu pengemis di area Bangsar..sebenarnya bukan isu semasa pon isu pengemis ni dari dulu dah ada...mengikut Buletin Utama tadi income pengemis kat sana antara RM 28 000-RM 30 000....korang bayangkan alangkah mewahnye kehidupan pengemis sekarang ni..aku ni nak dapat BE Nuffnang pon ambik masa 2 bulan..siapa nak hidup senang dan mudah boleh la join dieorng...modal kecil je...baju koyak,bag kecil,lakonan mantap...modal paling besar pun buat muka 10 sen...
Jana Income RM 30 000 sebulan....Tanpa Kelulusan,Tanpa Modal...

Mesti korang bengang kan bila dengar pendapatan pengemis atau peminta sedekah ni kan..bagi aku mereka ni semuanya orang yang pemalas..taknak berusaha...taknak berfikir tapi nak hidup senang...aku ingat time aku sekolah menengah,ada pengemis dekat Terminal 1 seremban..relax je dieorang tanpa bersalah makan McD suami isteri..aku plak terliur tengok dieorang makan..kat Shah Alam pulak ada pengemis tu buta tapi kantoi pakai jam tangan...memang banyak btol cara dieorng nak tipu orang..

Bukan apa,kadang2 tu kita tahu yang dieorang ni banyak penipu...tapi sebab gaya kasihan dieorang menyebabkan ramai yang cair dan kita takkan expect yang income dieorang ni berganda-ganda lebih dari income kita..

Sorry ye sape yang tertipu dengan tajuk entry ni ye..cuma aku nak menyedarkan orang yang suka hidup senang cara mudah ni..sebab bila aku tengok analytic nuffnang aku ada plak sesat keyword orang cari "projek ape boleh senang hidup"..nampak sangat orang yang cari keyword ni nak hidup senang dengan cara mudah...orang2 macam ni la yang selalu keluar dekat Harian Metro tu yang kena tipu sana sini..tiada jalan singkat untuk jadi kaya..

p/s-hati-hati dengan penipuan zaman sekarang

25 comments:

BeeWhiteRoses said... [Reply to comment]

biar betul income pengemis 30k?? org mkn gaji tak macm tu

faiz said... [Reply to comment]

@BeeWhiteRoses
btol..dgr pon rase xpuas hati kan..pendatang asing plak tu byk..

cik cekodok jagung said... [Reply to comment]

isyh2...macam tu lak..macam2 cara demi duit zaman skang ni kan...ermmm..apo nak jadi...

ghost writer said... [Reply to comment]

aku pon dengar pasal nih kat buletin.

gilak!leh makan kat hotel 5 bintang tiap hari nih beb..cukup 6 bulan gi melancong ke eropah,tengok perlawanan bola BPL kat england..

makin ramai lar pengemis bro lepas nih.

faiz said... [Reply to comment]

@ghost writer
btol tu..dpt tgk arsenal main tiap2 minggu..heheh

Wafiy Suzly said... [Reply to comment]

tetibe aku rasa nak join cara mudah ni
nak join?haha

REPUBLIK N9 said... [Reply to comment]

xde cara yang mudah untuk senang, pelik gak kadang2 diorang kempen klik2 kat internet bleh dapat income riban2, gua yg jadi freelance ngadap komputer hari2 ni pon tak sampai riban2 satu projek ha3... slalu orang2 camni jumpe gua, alih2 gua ceramah balik terus terdiam dan blah... ha3,

REPUBLIK N9 said... [Reply to comment]

okey, bila cerita bab pengemis, ramai yang menipu... tapi terpulang gak pada kita, kalo ikhlas dapat gak pahala ha3... bleh plak gua meraban sampai masuk bab2 MLM... lebih kurang jee tuu ha3

faiz said... [Reply to comment]

@REPUBLIK N9
btol tu kalo ikhlas dpt pahala..

faiz said... [Reply to comment]

@REPUBLIK N9
mmg la dieorng diam..sebab harapan dieorng nak dpt duit goyang kaki tak semudah yg disangka..

faiz said... [Reply to comment]

@Wafiy Suzly
aku pon nak join tapi lakonan aku x mantapla..heheh

amry said... [Reply to comment]

memang betul tu bro..diorang ni income memang lebat.dah pernah timbul dah isu ni dulu.
sebab tu la aku kadang berat hati gak nak derma ni...niat kita nak derma tapi fifikir bakik betul ker diorang ni,diorang punya duit sendiri lebih banyak dari kita yang bekerja nni...
sekarang ni aku kalau nak derma aku tengok gak orang tu, kalau betul2 dia ada kekurangan diri macam buta ker, tua tapi ada penyakit ker..aku kasi la, siap ajak makan lagi kalau aku tengah makan..tapi tak nak la plak orang tu.huhu..nampak sangat.huh.
aku pernah tengok sorang makcik ni, orang derma syiing 50sen la kot, tarik muka brooooo.....orang kasi not, berseri muka.panas aku tengok.padahal tak der cacat cela apaponn..

faiz said... [Reply to comment]

@amry
tula psl..org dah bg kira baik..baik btol ko bro..siap ajak makan..bgus..

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

Faiz, kalau dia nipu itu antara dia ngan Allah. Samada rezeki dia halal atau tak, itu dia sendiri sedia paham. Yang penting, kita dah ikhlas menderma. 3 juta sebulan sekalipun income, kalau tak berkat...macam RM3 je nilainya

=)

KUREKURE COMEL said... [Reply to comment]

kdg2...nak bg...smpai was2...betul ke....tipu ke...




tp...duit hasil minta sedekah mmg byk ork....maknenya org kite ni pemurah...huhuhu

♕ Mr.IX ♂ said... [Reply to comment]

ada pengemis tu tunggu jer org makan tepi tu...cam serabut jer..nak taknak terpaksa la bg nk dia pergi...

Nur Liyana said... [Reply to comment]

eii....tak baik nyer....menipu sebab nk dpt duit......

dh la buat muka kesian..jadi kesian arr yana..tue yg bagi tue...tapi bila tau income cmnie..aduih!!!

sampainya hati diorg tipu..
ah lantak la...tak berkat la..huhuhuhu


tapi diorg buat apa je duit tue? bina rumah? beli kereta?

Amirez said... [Reply to comment]

terkejut gak tengok berita tu semalam tapi jgn tak percaya kat kota bharu ada pengemis yg boleh tido kat hotel hari2...jgn main2 hehe

faiz said... [Reply to comment]

@Amirez
mmg kurang ajar..

chii said... [Reply to comment]

wartawan buletin utama td da wat demo gak..dlm masak bbrp jap..di dpt mengumpul 150..gle arr..

org malaysia sgt pemurah..tu yg org dok amik kesmpatan tu

faiz said... [Reply to comment]

@chii
tula psl..siap demo lg...kalo aku wartawan tu dtg pon,aku bagi sebab siap speaking lagi..

lalink7 said... [Reply to comment]

baju untuk mengemis dah siap..jom mengemis kat kl..leh kumpul duit nak kawen..hahahahah =D

Zyash said... [Reply to comment]

Tapi yang pasti kat KL banyak pengemis2 penyamar...siap pakai make up itam coreng2 comot2....

nelly said... [Reply to comment]

Wah .best tu !!!

Eel said... [Reply to comment]

gile arrrrrrrrrrr, 30k???
nak dpt BE yg baru2 ni makan masa, tu pun dpt berapa sen je.

gile arr, tapi serious tak puas hati, badan lengkap je, cukup je kaki, tangan. tapi gi mengemis.

huuuh, ape nak jadi ngan dunia skrg ni