Pages

Thursday, March 31, 2011

Home » , » Anak Buah ku yang ke-4...

Anak Buah ku yang ke-4...

Assalamualaikum...

Entry kali ni aku nak citer pasal anak buah aku yang no.4 ni...saje je nak citer sikit pasal dia ni...sebab request dari bapak dia dulu suruh citer sikit pasal Sopia ni kat blog aku..Sopia ni anak abang aku yang ketiga...

Nama anak buah aku yang no.4 ni oldschool sikit...suffiyyah al-zahra...tak silap aku la..nama budak zaman sekarang susah nak ingat...aku panggil die Sopia je..kang panggil Piah dah macam orang tua berumur 80 tahun plak kang...umur dia baru 1tahun 6bulan..Sopia ni takde adik lagi...kesian bakal adik dia baru-baru ni keguguran....die ni memang lesek...jalan jo kojo eih...tak reti nak diam...tu yang badan kurus tu..tapi perut buncit..hehe...bila aku tanya kat dia..

Sopia mana perut buncit

mesti dia akan pandang ke perut dia pastu angkat baju...banggo dengan perut dio tu..mesti dia dah dapat terima hakikat dia akan menjadi manusia boroi dah besar nanti..heheh..Sopia ni tak reti cakap lagi..sikit2 bleyla...setakat bahasa hiperbola tu no hal punye..heheh

Aku jarang jumpa Sopia ni...kadang-kadang dah 2bulan baru jumpa..sebab abang aku tinggal kat Johor..dia pon sibuk kerja...jarang balik rumah...time jumpa tu mulala episod bengang berlaku kat aku...aku dekat kat dia je mesti buat muka tension ngan kening berkerut pastu lari...terpaksala aku pancing dia ngan macam2 cara nak dia biasa balik ngan pak cik die ni..

Hari Isnin hari tu dia balik rumah aku...tu pon sehari je..lame btol tak jumpe dia,baru plan nak pergi Johor..tapi dia dah datang...macam biasala mula-mula tu memang susah nak dekat...tapi hari tu senang sikit nak rapat ngan dia...mungkin sebab dah besar sikit..

Hari tu gak aku pergi Kajang cari kereta abang aku...Sopia ni la antara orang yang paling sibuk mengalahkan orang besar...ushar2 engin kereta tu..adoyaii..lawak btol..si Sopia ni memang gila buah oren..kalau nampak buah oren tu automatik jari dia akan tunjuk kat buah oren tu suruh beli..kalo tak beli merengek la die..

Sopia ni murah dengan salam...sebelum pergi Kajang hari tu aku ajak dia layan youtube...lagu kanak2 ABC...suko dio sambil topuk tangan...pastu mak aku datang la kat kiteorg ngan baju cantik nak keluar rumahkan...tiba-tiba Sopia ni hulur tangan kat wan eiyh tu...dia buat relax je..dia ingat mak dia tak keluar..layan la lagi youtube...tengok2 mak dia pon dah bersiap nak keluar...kelam-kabut dia nak keluar sekali...suko berjalan dikatakan...tinggal la pak cik eiyh terkontang-kanting sorang2 layan lagu ABC...heheh

Tu jela aku nak citer psl Sopia ni..kang nak citer sume mmg tak larat korang nak baca nanti..





19 comments:

intan.maisarah said... [Reply to comment]

ok.
dah start rindu anak sedara sendiri
haha

♕ Mr.IX ♂ said... [Reply to comment]

takde anak buah lg ni...nmpk comel jer klu time budak2...

ghost writer said... [Reply to comment]

seronok kan tengok celoteh dowang,apalagi kalau kita dapat melihat mereka membesar...

semakin mereka membesar semakin kita merasakan kita sudah cukup tua.

Raji berkata said... [Reply to comment]

alala pak cik dh rindu kt sopia lah nih yerr..
hohohoh

Seksi Bani said... [Reply to comment]

comel.. faiz, ko ni pakcik yg baek... kekeke...

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

comelnya anak buah faiz....kiut

sahromnasrudin said... [Reply to comment]

terserlah keseronokan lihat mereka membesar kan

saya_arief said... [Reply to comment]

sangat comell.
:D

Jue said... [Reply to comment]

alololo.. comeynyer.. best kalau dapat melayan budak2.. especially yg pandai cakap.. rs nak geget jek..

chii said... [Reply to comment]

ishk,,ape la pkcik ni..nama anak buah sndiri pun x sure eh..eheheh..

comel la..da pandai ckp lum? chii leh bayangkan kalo da pandai..sure akan mcm2 soklan kuar dr mulut kecik dia tu :p

faiz said... [Reply to comment]

@chii
xpandai ckp lagi...

lalink7 said... [Reply to comment]

nama cantek bukan macam tue ko ckp old skool? lohh...tue nama trend skang la..aku suka la dengan nama al-zahraa...az-zahraa tuee...nak bg nama anak aku itu la nnt..rasa tenang je..suffiyah sangat comel!!!

heheheh...ko anak buah ade brape? aku ade 19...huhuuh

faiz said... [Reply to comment]

@lalink7
wah...dah rami..baru ade 6

KUREKURE COMEL said... [Reply to comment]

comelnyeeee...nama sopia sedap pe..hehehe..

sbb tu petah berckp..mcm adik mina la..nama sama...hehehe...

fyna said... [Reply to comment]

alololo..tomey2 je...

Sharinginfoz said... [Reply to comment]

Suka betul budak2 dengar lagu ABC

Cikgu Den said... [Reply to comment]

sofia: tinggal je pakcik tue ngan lagu ABC tue. hehehe

nelly said... [Reply to comment]

comelnya !!!

Cik Sue said... [Reply to comment]

sopia yag chumellll.... =D

cik sue pun suka gak layan kerrenah anak buah..kdg2 dah lama tak jumpa rinduuuuu sgt...