Pages

Monday, March 28, 2011

Home » , » Dulu Laptop free sekarang iPad free plak...mari memancing..

Dulu Laptop free sekarang iPad free plak...mari memancing..

Assalamualikum...

Sekarang ni fenomena iPad plak..sampai aku pon boleh terpengaruh...tapi aku pon tak tahu apa application yang ada kat iPad...sebab aku malas nak ambik port pasal iPad ni sebab aku tahu aku takkan mampu beli..tapi iPad 1 dah murah tak silap aku...dalam RM1100..btol ke...aku pakai bantai je ni..

Tapi entry ni aku akan senarai tempat yang korang boleh dapatkan iPad free...siap iPad 2 pon ada...

1)Malaysian Institute Of Banking
2)KDU University College
3)Vission College
Aitt...apsal sume kolej plak ni..heheh..pandai btol kan kolej2 swasta sekarang ni nak pancing pelajar2 masuk kolej dieorg kan...dieorg orang tahu remaja2 sekarang ni gila iPad.. kalau dulu sibuk dengan netbook atau laptop free...sekarang ni iPad plak...ni namanya kolej yang mementingkan keuntungan berbanding kualiti pelajar..

Bagi aku kalau bagi laptop free tu ada gak faedah dia...sebab dah tentula laptop lagi banyak application dari iPad kan..so,takdela pelajar2 ni susah nak buat assignment nanti...sebab sekarang ni aku rasa PC ngan laptop ni dah macam benda wajib bagi pelajar...lagi2 course2 macam engineering...yang memerlukan mereka belajar software2 design contohnya macam CATIA...kalau iPad tu just hiburan je la..takkan plak pelajar ni nak buat assignment pakai iPad plak...

Aku perasan benda ni sume sebab 2 orang adik bawah aku ni dulu aku je la tukang apply dieorg punye tempat belajar..sebagai abang mithali terpaksala aku buat research kolej2 yang sesuai utk dieorng ni...ade sesetengah kolej tu siap buat sistem reffereal lagi...kalau dapat cari orang daftar kat kolej dieorng akan dapat komisen...dalam 500 camtu..aduhh...dah macam MLM pon ade..

Selalunya yang bagi free sume ni ialah kolej2 kecik yang baru nak naik...so,nak dapat pelajar caranya pancing dengan gadget2 yang jadi kegilaan sume ni...bagi aku memang tak patut dieorng buat camni...takut ade pelajar yang tertipu ngan tawaran2 macam ni...sepatutnya dieorng tumpukan promosi yang menunjukkan kualiti kolej mereka bukannye dengan gadget2 camni...

p/s-bagi pelajar lepasan SPM tu jangan silap pilih univesiti ngan course...yang rase result tak memberangsangkan tu...jangan putus-asa...SPM bukan segala-galanya..

25 comments:

Nabilah Atiqah said... [Reply to comment]

spttnyer kolej2 x leh wt cm2....msti dieorg juz nk keuntngn jer....klau stakt bg ipad tp kolej 2 x brkualiti,wat pe...hehehe

corat-coret-anak-muda said... [Reply to comment]

Lainlah kalau dapat bonus ipad selepas dapat komputer ke hihi.

faiz said... [Reply to comment]

@corat-coret-anak-muda
heheh...tu dah tamak namo eih..

Sharinginfoz said... [Reply to comment]

hmmmm memang macam2 ada, teknologi kan

Fizalinolie said... [Reply to comment]

Selamat pagi faiz... hehehe. Hurmmm, dah menjadi fenomena sekarang dgn memancing pelajar2 baru yang nak sbg belajar dgn gadget2 menarik. kalau laptop xpe la jugak. Hurmmm. lagi 1 jgn silap memilih tempat belajar sudah =)

Seksi Bani said... [Reply to comment]

kompetition antara kolej/Uni swasta memang kaw-kaw... mcm2 diorang buat untuk tarik students.. yer ler, kalau tak dak students, boleh bengkrap diorang tu...

lalink7 said... [Reply to comment]

stuju dgn faiz..betul tuee..kenkadang kolej swasta niee leh wat pelajar putih mata bila setiap semester kena byr bulanan yg mahal..memule je ckp free tah2 ade charge yg terselit yg kite xtau..

bahaya betoll

Miecyber said... [Reply to comment]

Lama tak lawat blog nie...

Dari 10hb hingga 25hb Mac hari tu saya pergi Umrah.Maka tak sempat saya nak lawat blog sahabat blogger semua..
Posting blog saya , saya dah schedulekan awal awal lagi.
Sowiii....


Macam macam cara nak tarik pelajar ke kolej masing masing..

RAM & ROM

faiz said... [Reply to comment]

@Miecyber
owh...bgusla pergi umrah..

chii said... [Reply to comment]

budak it pun sama penting gak.lgik2 nk kena install mcm2 utk programming sumer..

erm..mcm x relevan la kalo ipad ni..da la tade usb..takat nk guna internet je,,bleh la..lain2 function..better consider btl2..

sahromnasrudin said... [Reply to comment]

yg result tak bagus tue masuk kemahiran pun ok cm IKM, IlP semua..depa akan buka jalan utk further studies gak

faiz said... [Reply to comment]

@sahromnasrudin
btol tu...tapi ade segelintir tu minat dlm kemahiran ni..

kiwi said... [Reply to comment]

ipad best..tgk dak2 kecik gune ipad..serious jlez

Mr. K said... [Reply to comment]

pergh.. mungkin sbb NC dorang minat Ipad jugak kowt.. haha,
lgipun mende ni kan lagi murah dari laptop, sng cakap market kan kolej smbil kurangkan kos, btul x?
cuma aku stuju ngan ko, quality is more better than quantity,

klau dapat free, hulur2 skit kat aku, haha

faiz said... [Reply to comment]

@Mr. K
tapi mcm tak relevan bagi iPad...kalo laptop ade gak faedahnye...

♕ Mr.IX ♂ said... [Reply to comment]

dah buat tutorial auto-publish utk blogger faiz ni..hehe..jemputlah tengok yer..harap membantu ;)

♕ Mr.IX ♂ said... [Reply to comment]

opss..lupa nak bagi link...skali lagi komen...

http://www.homosapiensz.com/2011/03/tutorial-20-cara-buat-post-auto-publish.html

amny.. said... [Reply to comment]

isshh..xpatot die wt cmtu..

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

Betul. Atok setuju sangat ngan entry nih. kadang2 ntah hape2 tawaran diorang kasi kan...kes terdesak punya pasal

Wafiy Suzly said... [Reply to comment]

dunia makin maju

kualiti diketepikan,

apakah?

ghost writer said... [Reply to comment]

zaman aku dah berlalu untuk fikir pasal kolej2 nih...lagipun ipad2 yang ditawarkan tuh belum tentu ok,ntah2 kejap jer nak guna...lagi mahal gadget tuh lagi mudah nak hilang ye dak...

amry said... [Reply to comment]

aku setuju ngan pendapat ko bro. memang tak patut la kolej buat macam tu.memang semata-mata nak keuntungan betul.Boleh merosakkan masa depan niii....

cekodok jagung said... [Reply to comment]

sy sokong pesanan awak tu..SPM bukan penamat tapi permulaan segalanya...bagi adik2 yg baru lepas amek result buatlah keputusan yg bijak...selamat berjaya..

KUREKURE COMEL said... [Reply to comment]

mina pernah di offer dpt biasiswa free kat kolej...

cisss....padahal menipu je lbh..
kalau gagal kena bayar dua kali ganda...

nelly said... [Reply to comment]

Mula ada sikap tamak ~
hahahaha