Pages

Tuesday, March 29, 2011

Home » , , , , » Free SEO software...nak tahu competitor kita di first page enjin carian

Free SEO software...nak tahu competitor kita di first page enjin carian

Assalamualaikum...

Aku nak kongsi satu SEO sofware free ni...aku tahu ni pon lepas tengok video AmboAzhan ni...bagus gak video bro Azhan ni sebab dia ada ajar tentang keyword sikit...

Aku suka belajar teknik SEO ni sebab SEO ni satu skill untuk kita berblogging..macam korang berkerja gak...mesti korang nak develop skill dalam pekerjaan korang...kalau tak korang pasti takkan pergi jauh...betul tak...lain la korang tu kaki kipas..yang tu memang cepat naikla..samela dengan SEO ni..kalo korang ade skill SEO ni traffik korang akan naik cepat...macam blog aku ni tak banyak pembaca setia aku banyak mengharapkan traffik aku dari bro google..

Free SEO software yang aku maksudkan ialah traffic travis...aku masih lagi blurr sebenarnya guna software ni tapi aku selalunye guna software traffic travis ni untuk tahu yang keyword aku target tu tak begitu susah untuk aku dapat first page enjin carian seperti Google...tahu2 jela blog picisan yang pagerank tolor ayam ni ngan platform free plak tu...susah sikit nak compete...

Aku tryla guna ilmu SEO yang aku study dari tip-tip SEO dari otai2 SEO ni...so aku test drive la guna keyword BN youth job fair...waktu tu bila aku guna software traffic travis ni keyword ni easy untuk kita guna lepas software ni habis analyze...maksudnya senang nak dapat first page Google...tapi hari ni keyword ni dah jadi relative easy...sebab tu blog aku ditendang jauh dari first page...masa mula2 aku buat aku dapat first page...no 2 lepas main webpage bn youth job fair ni...

Free SEO software...nak tahu competitor kita kat first page...

hasilnya first time dalam sejarah aku dapat atas seribu pageview untuk satu post..

Free SEO software...nak tahu competitor kita kat first page...

Sape yang berminat ngan SEO ni boleh download free kat www.traffictravis.com..dan siapa nak tahu lebih clear lagi boleh terjah video yang Amboazhan ni buat...

p/s-selamat beramal...sebab ilmu tanpa amal macam pokok yang takde buah..takde hasil...buek habeih boreih jo..heheh





25 comments:

hana said... [Reply to comment]

bgs la sharing..
nk try gak la..
huhu

Sharinginfoz said... [Reply to comment]

Bagus juga tapi yang jenis download2 ni tak berapa suka kalau type kat website terus keluar ok juga

faiz said... [Reply to comment]

@Sharinginfoz
kecik je file die..

lalink7 said... [Reply to comment]

menarik tp otak lembab camnie camne heh nak buat..nak2 psl SEO semua niee..aiyaakkk

amry said... [Reply to comment]

aku ada gak sebelum ni download software2 yang boleh analyze competitor,tapi tak berapa nak guna pon...hampeh tul aku ni...tapi melalui software ni, memang senang nak fight dengan melihat keyword yang diorang gunakan yang mana agak sama dengan keyword kita. Sempoi Bro!!!

faiz said... [Reply to comment]

@amry
mane ade ko hampeh bro...mungkin xjumpe sofware yg btol..

faiz said... [Reply to comment]

@lalink7
mane mungkin otak lalink ni lembab...saye ni dah tak gune otak 3thn pon bley blaja lagi..

d_tieah said... [Reply to comment]

Agak tak faham.. Tapi akan download jugak.. Ngee.. :)
Memang sukalah dengan entry SEO ni..

Entry Terbaru 1 : Pengacara dan Tenaga Pengajar AF Musim Ke9
Entry Terbaru 2 : Amy Search Pengetua AF Musim Kesembilan?

Nabilah Atiqah said... [Reply to comment]

thanx 4 d info k...:)

Fizalinolie said... [Reply to comment]

Wah! mcm menarik... Tapi, nantilah try. Hehehe

amny.. said... [Reply to comment]

menarik..:)

thnx 4 sharing..^^

KUREKURE COMEL said... [Reply to comment]

yeke...ada ape2 effect dgn nuff tak?
mina still kabur lg berkaitan dgn SEO ni....

faiz said... [Reply to comment]

@KUREKURE COMEL
nuff ni xphm sikitla...kdg2 ade blog traffik tinggi tiap2 hari pon susah dpt BE..

Miecyber said... [Reply to comment]

Nice entry.I like it..

Asam Rom

Fairus Bin Mamat said... [Reply to comment]

bro.. apesal aku try register pastu dia kata kena bayar 5 pound?

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

mekasih faiz sharing info ni, berguno sangat...

Cikgu Den said... [Reply to comment]

telor ayam jadi telor naga nanti. hehehe

faiz said... [Reply to comment]

@Fairus Bin Mamat
yeke..tak silap xpyh register..just klik kat download tu..

chii said... [Reply to comment]

thanks sharing..nk try test tgk gak =)

Jue said... [Reply to comment]

blog picisan??? ye ke.. haha

takyah download la kot.. akak suka low profile.. haha *sebenarnye akak masih blurr

faiz said... [Reply to comment]

@Jue
kena tau skit psl SEO beru bley paham...

♕ Mr.IX ♂ said... [Reply to comment]

memang kena try ni...kemaskini semua keywords la nmpknya...

p/s: ha ah...header tu wat sendiri...actually bukan header...tu background image jer..hehe..ko pn leh wat..

Sham said... [Reply to comment]

nice bro...tercari-cari gak selama ni...tq..

:: Izz :: said... [Reply to comment]

emmmm kena explore lebey lanjut ni baru leh master....
btw, thanx 4 sharing diz info...

nanne_manja said... [Reply to comment]

thanks sebab sama-sama share dehn kami yang sama-sama PR 0..nak pi try nie kejap lagi..