Pages

Wednesday, March 23, 2011

Home » , » Bila Kucing aku takde kerja...

Bila Kucing aku takde kerja...

Assalamualaikum...

Hari Jumaat ari tu tengah aku asyik gelak macam setan tengok Man buat lawak tiba-tiba aku tersedar dari lamunan duniawi ni...mane plak kucing kecik ni..selalunya time aku duduk melepak kucing kecik ni tengah bermadu kasih kat atas riba aku...lantas aku pon tanye mak aku..

Aku: mak,mane kucing kecik ni...tak nampak pon
mak: tadi mak dah keluarkan dah kat belakang sebelum maghrib tadi..
Aku: mane ade..tadi balik maghrib tadi die dah masuk balik..
mak: ntahla..mane die duduk..

Tiba-tiba di suatu sudut almari pada ketinggian 3 meter aku ternampak seekor makhluk halus tengah melepak sambil menghisap rokok kretek..heheh..ciss..pueh den carik ko,ko sodap jo dok melepak kat situ..

Bila Kucing aku takde kerja...

Aku pon tak tahu dan baper lame die dudok kat situ..ni mesti dia naik guna tikar kat almari tu..pastu nak turun terhegeh-hegeh..takut..terpaksala aku bagi bantuan kecemasan menyambut kucing ni..

Kucing kecik ni salah satu kucing aku selain oren ngan ekor panjang yang manja kat aku..aku bela dia sejak umur die sebulan kot..mak die tinggalkan dia..mentang-mentangla akhir-akhir ni dia dapat layanan vvip semenjak baru elok dari sakit...ingatkan hari tu kucing ni dah nak mati..lama dia taknak makan..pastu kuar banyak hingus...sakit paru-paru kot..bila dah elok kucing ni,bila ayah aku nak keluarkan kucing ni mak aku cakap,"tak payahla keluarkan dulu,kat luar tu sejuk..kang sakit balik"

Bila Kucing aku takde kerja...

p/s-rasenye lepas ni nak tambah koleksi binatang...nak bela hamster,arnab ngan ikan..ni sume terpengaruh ngan bro arief ngan mina la ni...heheh

32 comments:

:: Izz :: said... [Reply to comment]

kura-kura....??? hee...
umah sewa kitorang ada hamster 3 ekor...
mmg chumil (>_<)

Raji berkata said... [Reply to comment]

woahhh comel2 ;D
lepas ni abis lah rumah kau mcm zoo byk sgt natang ;P
eh ad kucing xpe ke bela hamster
der xmake ke?

cekodok jagung said... [Reply to comment]

isyh2...hebat kucing ni..ape nama dia??

Wafiy Suzly said... [Reply to comment]

wohh siap hisap rokok kretek!

coratcoret said... [Reply to comment]

Assalamu'alaikum.
Kot dah ikut perangai tuan dia agaknya hihi.
Jangan kala jengking,ular,gajah sudah, pitam mak kau nanti hihi.

faiz said... [Reply to comment]

@Raji berkata
ntahla boleh ke tak..kena tanye pakar ni..

intan.maisarah said... [Reply to comment]

hari ini asik baca entry tentang kucing aje

haha

saya suka kucing

azzey said... [Reply to comment]

Saya plak allergic ngan kucing2 nih....

p/s: lari tajuk sikit, HB tu blh je cek earnings dia. kat banner HB , then klik login dan pilih my HB/Affiliate a/c...:)

sahromnasrudin said... [Reply to comment]

cumil la kucing nie...tapi saya alahan kucing...cepat je bersin huhuhhh

aleen aiden said... [Reply to comment]

makhluk halus bertenggek d atas almari,seram jugak kan klo tajuk mcm 2.hu3

[ a D D y h A I K A L ] said... [Reply to comment]

weh add fb aku..markonikov99 [at] yahoo [dot] co . uk

chii said... [Reply to comment]

bukan ke slalunya kucing ni ske lompat tinggi2...hurm..kucing manja ni..

kucing kat umah chii..slalu nya slumber je lompat tinggi tu..tp dia landing atas tilam arr..mlm2 plk tu..org yg dok tdo..mmg confirm terkejut ngan dia..haishh

KUREKURE COMEL said... [Reply to comment]

hahaha...jom bela arnab..best gile...hihihi....

faiz said... [Reply to comment]

@chii
tapi kucing ni kecik lagi..

Seksi Bani said... [Reply to comment]

tak pernah bela kucing.. hehe.. malas kot..

p/s: berkat tu jaga kucing.. :D

lalink7 said... [Reply to comment]

bela kcing nie leh ilangkan stress bila dapat main ngan dorangg..hehehe..
tp kepada yg asma tue jgn la bela lak..heehheh

saya_arief said... [Reply to comment]

haha..aku ade 5 ekor je..
tu pown kecik2 je semua.
:D

naqiah said... [Reply to comment]

kucing sy ilang.. n x jumpa lagi.. :(

decrewz said... [Reply to comment]

Kalau kat kg, umah Jai x yah nak cari kucing bela, sendiri datang sebab umah kat simpang, ramai org tgh2 malam slalu buang kucing kat situ sebab nak suruh kucing tu cari haluan dia sendiri...ha3

faiz said... [Reply to comment]

@decrewz
kesian btol kucing...xhabis2 jadi mangsa pembuangan..

♕ Mr.IX ♂ said... [Reply to comment]

suka2 haiwan ni....

kawa aku cakap klu kucing nk mati dia x mati dekat rumah tuannya..cmtu la kucing aku ilang dulu....

hamster comel!

Fizalinolie said... [Reply to comment]

Hehehe, kucing tu pandai naik.. Tp takut nak turun bukan apa saja je tu nak bermanja dgn tuannya.

Sharinginfoz said... [Reply to comment]

memang tak ada kerja betul kucing ni

republik n9 said... [Reply to comment]

mak gua letak syarat kalo nak bela kucing... wajib spesis jantan jee hu3

Zyash said... [Reply to comment]

Miau....Miiiauu....huhu, baru terpikir dalam kete tadi nak carik sekor kucing yg gebu dan comel nak hadiahkan kat mak... mak suke kuceng2 ne.. Tapi memilih, nak yg comel jer...puas den nak mencarik...
HEARTBEAT

BONUS HARI RABU!!

Mr. K said... [Reply to comment]

hahaha perangai sebijik macam kucing aku..
kucing aku ada 4 ekor, sekor mak dy, 3 lagi masih secoet, suka masuk celah almari.. pastu kuar badan penuh habuk,

Sham said... [Reply to comment]

lain kali bagilah dia kerja rumah banyak2...hee

chii said... [Reply to comment]

owh..x berani la tu kot :)

owh ye..chii nak share adiah kt en faiz ni :p

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

hihi...somel2 kusim faiz....kusim atok ado 10 ekor dah =)

amry said... [Reply to comment]

ko ni mesti penyanyang kan bro.yang suka bela kucing ni selalunya macam tu la...

aku nak bela singa...boleh? hoho

blog-tips-kurus said... [Reply to comment]

murah rejeki mamat ni. Aamiiinnn... :)

OH! BLOGWALKING said... [Reply to comment]

saya nak bela rimau boleh? hahaha

laman website terkini oh! blogwalking sudah kemaskini, mudah dan senang nak terjah...