Pages

Sunday, April 17, 2011

Home » » 3 orang adik-beradik kandung tapi nama ayah semua lain...

3 orang adik-beradik kandung tapi nama ayah semua lain...

Assalamualaikum...

Aspan bin Alias
Pemdah Akmar bt Khandias
Kamarulzaman bin Kamdias

Tengok nama kat atas tu...nama ayah semua lain kan...tapi sebenarnya tiga-tiga ni adik-beradik kandung.Aspan tu abang sulung mak aku.Pemdah tu mak aku...dan Kamarulzaman tu adik bongsu mak aku..nama sebenar atok aku ialah Khandias...polik kan...den pon mulo2 polik gak...pastu dengan penuh curiosity aku pun tanya mak aku,"mak,kenapa nama pak bong ngan paksu tu nama ayah lain"....mula-mula aku ingat sajo pakcik-pakcik aku ni nak glamor sikit..macam artis kan...namo punye kampung tibo-tibo jadi namo KL plak..heheh

Mak aku jawab,"ni semua polis la ni silap tulis"...sebab dulu tak silap aku baby yang baru lahir didaftar oleh polis..laaa....memangla polis zaman dulu,tulis pun boleh salah.Nak dikatokan pokak tak pokak...nak dikatokan tak pandai menulis,boleh plak tulis surat saman...heheh...ni mesti kes tak pandai mengeja ni...sape ayah dia polis tu jangan marah ye...ni segelintir saje ye...

Nama mak aku pon silap.Mengikut cakap mak aku nama sobonar dio sepatut eiyh Faridah bukannya Pemdah.Mak aku kata ni kes polis salah eja...aduhaaiii...tak pasal-pasal mak aku terpaksa bawak namo polik camni...sebab tu ada kawan-kawan mak aku panggil dia Faridah...nasib baik den tak lahir waktu zaman tu..kalau tak ntah apo namo aku ni...jadi Fauz agak eiyh..heheh

Sekarang ni polis dah pandai.Ramai yang ado diploma atau degree dah.Sekarang ni semua kerja mesti ada kelulusan kan...Nurse pon sekarang dah ada degree.Lopeih ni Pak Guard pon kono ada diploma agak eiyh..heheh

p/s-nama mak ayah korang ada silap tak

16 comments:

fyna said... [Reply to comment]

so far tak pernah lagi...
name fyna la slalu diorg silap...

Nur Misnan said... [Reply to comment]

so far semua anak2 mak aku betul
termasuklah aku...

tapi DOB mak aku diorang type salah
ikut jerlah labu... sampai skrg tak tukar

Ayie said... [Reply to comment]

hahahahaha.. sengal bebeno..

Fizalinolie said... [Reply to comment]

buat masa ni tak ada yang silap. Heee. Mula2 tgk 3 nama tu kan rasa mcm bukan adik beradik. Habis tu Faiz tak dipertikaikan ke sekarang ni pasal salah nama tu. Sebab2 kadang2 tu kan kalau nak uruskan pembahagian tanah ker kan nanti ada masalah. mesti nanti tu dipertikaikan kesahihan nama tu sbb sepertinya bukan adik-beradik.

~Nabilah~ said... [Reply to comment]

ptut le unik jer nme2 tue....abah nabilah plak stutnyer nme laen tp tyme atuk abah nk dftr nme,tbe2 die lpe plak nk ltk nme ape....so,die pkai ltk jer nme laen....hahaha

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

nama atok pun ponah jd isu....org tulis Suhaimi Ahmad...sepatut eh memang Suhami Ahmad yo...selalu silap tu

Miecyber said... [Reply to comment]

Nama ayah den iyolah Hashim tetapi namo ayah adik adik den iyolah Yusof @ Hashim.Den teraso tersisih jo sampai sekarang.Saloh bombo ko, polis ko, bidan ko den tak pastilah ...

amry said... [Reply to comment]

memang ada kes macam ni..kalau salah tu memang naya la..kalau sedap nama tu tak per, ni jadi pelik tak pernah dengar....huhuhu...jadi artis kan best..suka-suka hati nak letak nama..hahahaha

Cikgu Den said... [Reply to comment]

mesti efek kalau nak isi borang apa2 kan. borang pembahagian tanah contohnya. perlu nama adik-beradik.

SAYS.my 3rd anniversary birthday giveaway

Afzainizam said... [Reply to comment]

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??
rxz 5 speed 6 speed catalyzer
zaman dulu kalau polis tukang daftar tu salah tulis jadi salah pulak bunyinyer kalau nak tulis nama luqman jadi lokman

Nur Liyana said... [Reply to comment]

hahah..lawak pulak..heeheh....
yana tak ada lagi larh stkat nie.,...hehehe

unik2!!!

Cik Sue said... [Reply to comment]

cik sue dulu pun nyaris2 nak daftar nama salah gak...boleh pulak di tulisnya faezah..nasib la abah cik sue perasan klu tak takdelah nama glamer suzana cam skrg.he3... =D

Shamsuddin Amin said... [Reply to comment]

mak ak pon same...
cuz
dulu2 sistem pendaftaran x la ketat mcm skrg..

adwafarahin said... [Reply to comment]

org pulak igt den nie laki

haihhh

KUREKURE COMEL said... [Reply to comment]

nama mina sendiri...cisss...
bengang je..india yg tulis...



lps tu siap gaduh dgn apak...apak siap eja...org tu mandai2 letak ejaan sndiri...geram gile....

Wafiy Suzly said... [Reply to comment]

sampai tiga nama yek..