Pages

Tuesday, April 5, 2011

Home » , » Alhamdulillah tak payah bayar pape...

Alhamdulillah tak payah bayar pape...

Assalamualaikum...

Pagi tadi pergi Seremban nak beli CPU second hand...sebab minggu depan aku dah tak duduk kat Bahau bersama makayah aku...nak berhijrah ke putrajaya untuk cari rezeki...so,laptop aku bawak ke Putrajaya...ayah aku memerlukan PC gak kat rumah...PC kat rumah motherboard dengan power supply dah rosak...alang-alang 2 benda tu dah rosak baik beli CPU secondhand...motherboard jenis lama ni pon susah nak cari...kalau ada pon cap ayam punye...

Alkisahnya aku berjayala jumpa CPU secondhand kat satu kedai komputer second hand kat Kemayan Square...jenama Acer...second hand dari Bank Islam punye...pentium 4 2.8Ghz,512 ram,60g harddisk...harga Rm 270...tu pon lopeih dipujuk2 10 mint baru la bagi harga tu...kalau tak RM 300..

Lepas tu aku dengan mak ayah aku pon balik...time nak keluar parking tu kiteorg citer2 sikit pasal CPU ni...sampai bapak aku boleh leka time nak reverse kereta...tiba-tiba aku dengar hon banyak kali...tapi sebab kiteorg tengah leka aku tak sempat nak bagitahu bapak aku...

tiba-tiba booommm!!!aduss..ni bukan bersentuh lagi dah..berlanggar terus dah ni...aku pandang belakang...Alamak!!!kereta Mercedes...habisla kali ni...ingatkan nak berjimat beli CPU secondhand...last2 terlanggar kereta Mercedes..aku dah terbayang hilang 200-300 ni...ayah aku pon keluar nak minta maaf kat tuan kereta tu sebab tak perasan ade kereta kat belakang...

Tiba2 benda paling menakutkan berlaku,yang keluar kereta tu seorang cina yang muka samseng gila dengan berantai lagi kat leher dia...dalam hati aku mampusla ni...mesti dia claim banyak ni...cina tu cek depan kereta tu sekali imbas je...tak sempat ayah aku sampai kat dia,dia tunjuk sign tangan kat ayah aku suruh pergi...terkejut aku...aitt...baik betul cina ni...tak sempat nak bergaduh dah suruh pergi...heheh..tapi aku tengok muka cina tu bengang gak kat ayah aku..

Memang dari jauh tak nampak pape...tapi aku duduk kat belakang ni boleh dengar dentuman tadi kuat betul...kalau perhati dekat-dekat tu rasanya kemek sikit tu..lega betul aku waktu...takdela melayang duit kena bayar kat cina tu...mungkin ni satu kebaikan yang Allah bagi sebab mak aku selalu mengamalkan selawat kalau tak buat pape dalam kereta...

p/s-jangan leka bawak kereta



19 comments:

Sharinginfoz said... [Reply to comment]

nasib baik kan

Fizalinolie said... [Reply to comment]

Nasib baik jumpa Cina yang baik hati walaupun nampak macam samseng. kalau tak mesti dah keluarkan duit. Nasib baiklah kan. Alhamdulillah.

KUREKURE COMEL said... [Reply to comment]

nasib baik...tu la jgn pandang org dari segi luaran....


kdg2 hati org lain2 kan...
alhamdulillah semuanya ok...

d_tieah said... [Reply to comment]

Bertuah badan.. Nasib baik.. Memula ingta CPU 2nd tu tak payah bayar.. Rupanya lain plak cite.. Huhuhu.. Maybe cina tu banyak kete kot.. Ngee :)


Entry Terbaru : Alamak! Video 'Panas' Dah Tersebar..

Jue said... [Reply to comment]

huwaaaaa.. menakutkan... alhamdulillah xde pape..

sahromnasrudin said... [Reply to comment]

assalamualaikum...

kemayan mmg terkenal..bukan sebab kedai PC tapi sebab bangunan terbengkelai yg tersergam indah tue hahahahahahaha

~Nabilah~ said... [Reply to comment]

pkai kete merc,knfem ar kaya....so,die x ksh sgt kot psl duet n kete die 2....ntah2,die g bli kete laen....hehehe

Miecyber said... [Reply to comment]

Dugaan selepas membeli CPU.....

" Say No " Loji Nuklear Di Malaysia

chii said... [Reply to comment]

rezeki faiz n family..kalo kena pd org lain..agaknya da kena pow byk tu....

ehehe...muka ganas eh..agaknya dlm ati dia tgh bertaman kot..tu yg dia lepaskan tu :p

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

Alhamdulillah...nasib baik x kena bayar, faiz.....tapi kdg2 org ni nampak je ganas, tapi hati baik....

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

jap...faiz da dpt keje ek kat putrajaya? :)

Sham said... [Reply to comment]

waa dpt keja kat putrajaya ke...?best tu bro...syabas...cina tu baru pas kutip utang tu no hal jer...heee

Cikgu Den said... [Reply to comment]

risau dengan samseng jalan raya. ada bukan setakat kena pukul, tapi kena ragut lagi. nasib baik tak ada apa2 ek.

faiz said... [Reply to comment]

@Suhami Ahmad
keje sendiri je..

intan.maisarah said... [Reply to comment]

nasib baik kan

jangan leka

Raji berkata said... [Reply to comment]

alhamdulillah
memang nasib baik sgtlah owh..
kalau tak ish berapa lah kena bayar kan ;D

lalink7 said... [Reply to comment]

uikk...kalau leka nie ape je bnda yg kite wat pasti akan kantoi..bahaya sangat..maybe mood china tue baik harinie dpt duit loteri..hehehe

♕ Mr.IX ♂ said... [Reply to comment]

mood tgh baik kot..hati tgh lapang...Mercedes tu...

Nur Liyana said... [Reply to comment]

huhuhu..beruntung tue...kan bagus selawat..hehehe