Pages

Friday, April 1, 2011

Home » , , , » Harga Minyak Ron 97 naik lagi...20 sen kasi up...

Harga Minyak Ron 97 naik lagi...20 sen kasi up...

Assalamualaikum...

Parah memang parah...harga minyak Ron 97 naik lagi sebanyak 20 sen...

"bro,nape plak ko sibuk hal Ron 97 ni...ko ada kereta ke"

aaahla...aku tak ada kereta rupanya..lupo plak den..kalau aku ada kereta pon aku takkan guna Ron 97 ni...tula orang melayu takde sensetiviti terhadap kesengsaraan orang lain...

okla...daripada aku terus mengarut tanpa henti biarla aku olah sikit apa aku baca kat mStar Online ni..tahun ni dah dua kali harga Ron 97 ni naik...kali terakhir bulan Januari...harga Ron 97 ni naik sebanyak 10 sen hari tu...

Dan mulai esok berita gembira untuk pengguna BMW 5series dan Mercedes S class mulai esok harga Ron 97 naik sebanyak 20 sen kepada RM 2.70 seliter...berkuatkuasa lepas pukul 12 tgh malam hari ni...apo laie bergegasla ke stesen minyak terdekat...kasi ponuh itu tangki kereta....sape yang dah order BMW tu copeikla cancel...boli Honda City cukup..jimat minyak..

Kesiankan...nak buat camner...harga Ron 97 ni ikut harga pasaran dunia...papepon harga Ron 95 kekal, tapi subsidi kerajaan lagi bertambahlakan...kang kasi naik takut ramai plak pangkah pembangkang PRU tak lama lagi...heheh

p/s-pakaila kereta yang murah..heheh

13 comments:

Miecyber said... [Reply to comment]

Rakyat semakin sengsara...

Proton Pesona terbakar

chii said... [Reply to comment]

masih lum terasa lg coz x ada kete lgik..mayb later2 :p

owh...try test blk link yg ada..ok x

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

haah, macam atok pakai bobot...jimat!!!

faiz said... [Reply to comment]

@Suhami Ahmad
atok..boleh tak reveal sikit kat den ni..bobot tu keto apo sobanar eiyh..

Nabilah Atiqah said... [Reply to comment]

xpe2.....spe2 yg pkai merc n bmw 2,knfem ar kye2....so,x de hal pnyer....hehehe

Ayie said... [Reply to comment]

sokong nabila.. org kaya je pakai ron97 nih.. kita org biasa nih, pedulikan mereka.. asyik kita je kene pijak, bia la kerajaan pijak org kaya pulak.. haha..

*ni semua kes libya la.. aduh.. jangan ron95 pun naik udah laa..

Ustaz Love said... [Reply to comment]

Salam..

Ustaz Love selamba je isi RON97 full tank dalam tangki minyak motor ;)

Ayie said... [Reply to comment]

waah.. ustaz kaya.. saya tak mampu.. hahaha

corat-coret-anak-muda said... [Reply to comment]

JAdi sesiapa dekat sini boleh cipta kereta pakai air pula tak hihi.
Kadang kadang kereta bajet pun banyak songeh juga nak mahal hihi.

♕ Mr.IX ♂ said... [Reply to comment]

baru jer tengok kat tv tadi nai 20sen..nasib la naik moto guna ron 95 jer..huhuhu~~

Fizalinolie said... [Reply to comment]

Hai.. Itulah masalahnyer kan... Skang ni terpaksalah dok umah jer. Kihkih... Nak kurangkan penggunaan kereta.

Seksi Bani said... [Reply to comment]

faiz, tak per ler... diorang dah ada duit pakai keta merc, bmw etc.. pandai2 ler diorang cari duit beli minyak tu.. hehe

KUREKURE COMEL said... [Reply to comment]

pakailah kereta buatan malaysia..
minyak pun murah...harga kereta lagi murah...

ehhh...yke murah...mcm byk terbakar je ni...huhuhu...