Pages

Wednesday, April 6, 2011

Home » , , , » Saham Bank Rakyat 2011 sudah dibuka...

Saham Bank Rakyat 2011 sudah dibuka...

Assalamualaikum...

Semalam aku ada terbaca satu blog mengenai saham Bank Rakyat sudah dibuka..dah berjanggut orang tunggu saham Bank Rakyat ni dibuka balik..so,mak ayah aku memang dah lama tunggu saham Bank Rakyat ni dibuka semula...aku pon ajak makayah aku tambah saham Bank Rakyat hari ni kat Bahau..

Kiteorng pergi dalam pukul 11 pagi..memang tak ramai...biasala ka Bahau ni semua bank tak ramai...lagi-lagi waktu kerja ni kan...tanya je kat Pak Guard tu dia cakap saham Bank Rakyat memang dah dibuka...boleh tambah RM 500 je..

Lepas ditanya balik sebenarnya boleh ditambah...tapi kena apply kat HQ Bank Rakyat..nak apply kat cawangan pun boleh...nanti cawangan akan hantar borang permohonan tu ke HQ Bank Rakyat...maksimum RM 100 000...tapi tak semestinya dapat..kelulusan dalam tempoh 6 bulan...kalau dalam tempoh 6 bulan tu tak dapat kelulusan maksudnya saham tu memang tak bolehla kita tambah...

Alang-alang aku ada kat Bank Rakyat tu aku pon apply Bank Rakyat Debit Card-i...sonang sikit nak beurusan jualbeli online ni kalau ada debit card..nak apply kena masuk RM200 dalam simpanan bank..

Jealous gak tengok orang ramai buka saham Bank Rakyat ni...dalam pukul 12 tgh tu dah ramai ada kat Bank Rakyat...nak dikatakan semua mohon saham...yela....dividen tahun 2010 pon dah 15%...mesti ramai yang taknak lepas peluang ni...aku nak mohon takde duit plak..ada sorang tu pelajar lagi aku dengar dia borak kat pekerja kaunter tu dia nak tambah RM 20 000 kat saham Bank Rakyat ni..bagus btol,belajar lagi dah fikir pasal masa depan..

Time debit card aku tu tengah dia proses,aku pon dengan penuh harapan tanya pekerja Bank Rakyat tu:

Aku:Bang,rasonye akhir bulan ni ado laie tak saham ni
Bro Bank Rakyat: Susah nak cakapla bang..dia bukak 1bilion je..selalunye sekojap dah ponoh kuato 1 bilion ni..seminggu pon rasonya dah habis..

Adusss..kecewa gak dengar...siapa yang ada duit tu apo laie jangan lepaskan peluang ni..bukan senang nak cari cari saham low risk ni dengan dividen 15% setahun..lopeih tu sompeik lagi tanya..

Aku:Ar-Rahnu bank Rakyat terima jonkong emas tak..
Bro Bank Rakyat: Jongkong emas tak terimala..

p/s-aku ada terbaca kat dinsblog,dia cakap Bank rakyat akan naikkan saham kepada 3billion sebab Bank Negara dah luluskan..

29 comments:

Raji berkata said... [Reply to comment]

Saham ni kira islamic juga kan?
ak xberapa phm sgt owh xD
nk kena blajar byk lgi psl bnder ni nnti

sahromnasrudin said... [Reply to comment]

assalamualaikum bro..

sy kne byk belajar pasal mende nie dr bro..

faiz said... [Reply to comment]

@sahromnasrudin
alamak nak belajar..bukan reti sgt bab2 saham ni..saham bank rakyat ni simple je macam bukak akuan biasa...tak susah..lepas dah dapat share saham tu..pastu tggu je la dividen setiap tahun...

Miecyber said... [Reply to comment]

Nak pergi ke Bank Rakyat lah besok...

Serangga menu utama masa depan

chii said... [Reply to comment]

chii mesti pilih...bank rakyat..bank pilihan anda :p

chii x berapa faham gak pasal saham2 ni..ASB tau la :)

BeeWhiteRoses said... [Reply to comment]

Tabik dekat BR dalam urus kewangan masyarakat. Ini peluang terbaik bagi sesiapa yang berminat dalam investment. Kalau tak sempat, boleh bukak akaun pelaburan emas di Maybank dan Public bank. Ini juga antara pelaburang yang sangat menguntungkan sebab nilai emas lebih stabil dari wang fiat yang kita pegang sekarang..^^

faiz said... [Reply to comment]

@BeeWhiteRoses
pelaburan emas public bank ngan maybank tak mengikut syariah..kalo nak bukak...bukak akuan emas kfh..tapi spread tinggi la sikit..

faiz said... [Reply to comment]

@chii
lebih kurang je saham bank rakyat ngan asb ni..

KUREKURE COMEL said... [Reply to comment]

betul ke?nak buat jgk...baru tahu ni...tq faiz...ni tgh kecoh kat opis..mina kepoh..hahaha...

Fairus Bin Mamat said... [Reply to comment]

BOLEH CERITAKAN KELEBIHAN SAHAM DI BANK RAKYAT NI?

faiz said... [Reply to comment]

@Fairus Bin Mamat
kelebihan dia dividen maintain average 15% setiap tahun...

Sharinginfoz said... [Reply to comment]

Alamak apasal le baru je tahu sekarang ni, kalau pagi tadi, boleh gak pergi terus, tak apa esok kena terjah pagi2, thanks bro

nanne_manja said... [Reply to comment]

kalaulah faiz bagitau pagi-pagi tadi..saya masih sempat lagi ke bank rakyat..saya dapat tahu pun dah petang..esok kena bertunggu tangga depan bank rakyat nie..

~Nabilah~ said... [Reply to comment]

x phm ar bab2 mcm nie.....hahaha

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

macam ASB, tapi ASB tak banyak dividen ek...

Fizalinolie said... [Reply to comment]

Wah! Menarik ni... Nak pergi Bank Rakyat lah nanti.

faiz said... [Reply to comment]

@Suhami Ahmad
aah...lebih kurangla..

♕ Mr.IX ♂ said... [Reply to comment]

menarik gak tu..aku pernah gak keje agen insurans ada gak blaka pasal investment ni...utk long term mmg untung..

The Traveler said... [Reply to comment]

tanya sket..kalau hari ni saya g bank rakyat terus bleh tambah syer RM500 kan????tak yah isi borang menunggu kan??

kalau nak lebih dari Rm500 je kena apply

betul ka????

faiz said... [Reply to comment]

@The Traveler
boleh...just isi borang saje..tak perlu menunggu....

nur ikhyar dee said... [Reply to comment]

ada kena bawa dokumen apa-apa tak??

faiz said... [Reply to comment]

@nur ikhyar dee
bwk salinan ic je..

lalink7 said... [Reply to comment]

seriously aku baru turun dr kayangan ke ape..kenapa aku tak tahu pasal ni dr awal..arghhhhhhhhhh...sabo je..

dinsblog.com said... [Reply to comment]

Terimo kasih la yeh bagi kredit kek blog den...oghang bahau gupo ehh.

The Traveler said... [Reply to comment]

yes..dah berjaya top-up rm500..ingat nak topup 50,000 tapi apa bleh buat

RashAtie said... [Reply to comment]

yeay!! dah bjaya....queue panjang giler...2hari baru setel...first day amik borang je dulu....

Anonymous said... [Reply to comment]

RashAtie....nak beli sahm nie org tu mesti ade account ngan Bank Rakyat ke? sesiapa pon leh beli ker saham nie? minimum rm500 ke?

faiz said... [Reply to comment]

@Anonymous
kalo xde akuan kena bukak...sume org atas 18 tahun boleh...

mamaqari said... [Reply to comment]

nk kena cpt2 g bank rakyat ni..takut abis plk