Pages

Thursday, April 7, 2011

Home » » Selamat Tinggal Bahau...

Selamat Tinggal Bahau...

Assalamualaikum..

Sekarang ni aku dah habis packing  semua barang-barang aku nak bertolak ke Putrajaya...my new residence..setelah 3 tahun berperap kat rumah bersama makayah aku...aku tekad kali ni berhijrah untuk cari rezeki..duduk sama along aku..

Sedih gak rasanya nak tinggalkan Bahau ni..yela..aku sorang2 je selama bertahun2 ni menemankan makayah aku kat rumah...sebab adikberadik lain sibuk kerja ngan study..yang den sodih sekali terpakso tinggalkan kucing-kucing den..

Aduhhh..susah btol kucing aku nak melopeihkan tangan aku time aku salam dieorg....calar2 gak tangan aku sobab kucing2 tu guna hikmat cakar harimau..ade gak yg menitiskan air mata...heheh...ado plak kucing menangis..gilo ke apo..ada gak kucing aku berbisik kat telinga aku...

 "janagan lupo kirim duit akhir bulan...dapat den makan mewah sikit"

aku hanya tersenyum sinis dengar bisikan kucing tu sambil sekeh sikit kepalo eiyh..ada gak kucing aku hanya mampu terbaring atas katil kerana tak sanggup melihat satu-satunya tuannya kat rumah ni yang sanggup memanjakan kucing terbiar macam dieorg...kihkihkih..

Selamat Tinggal Bahau...

Ada gak tanya aku entry aritu dapat kojo kat Putrajaya ke?nanti aku bagitahu kat entry akan datang bila kerja tu dah mula..

mak:Faiz apo laie taip lagi tu..nak copeik ni..kang lambeik kang..

alamak...gua dah lambat..chow dulu..adiyoss...

p/s-harap2 kucing2 aku tak mati bilo aku balik rumah...

22 comments:

Fizalinolie said... [Reply to comment]

Hahahaha... Lucunya rupa kucing tu. Apa2 pun Faiz take car urself di bandar besar ok. Saya doakan semoga Faiz success di sana =)

Cikgu Den said... [Reply to comment]

selamat menempuh suasana baru...

Sharinginfoz said... [Reply to comment]

Selamat berkelana, all the best

blog-tips-kurus said... [Reply to comment]

Selamat merantau. Bahau-Putrajaya: sangat JAUH tu!! :-)

Jue said... [Reply to comment]

comey gile kucing kat pic tu.. haha, selamat memulakan hidup baru kat tmpt baru..

chii said... [Reply to comment]

selamat datang ke putrajaya :D

awat x bawa kucen tu skali..jd peneman di kala duka di putrajaya krg...

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

gud luck faiz.....nanti update ek...

:)

Seksi Bani said... [Reply to comment]

boleh ler lepak2 ngan PM Najib kat alamanda lepas ni.. kekeke...

sahirahmusa said... [Reply to comment]

all da best =)

~Nabilah~ said... [Reply to comment]

ciannyer kucing 2.....smpai jd cm 2 skali....nie kmfem syg bangat sme tuan die....hahaha

aleen aiden said... [Reply to comment]

mak aih,lurus kakinye!kucing alin pon tdo mcm 2 jugak tp xdela selurus 2.hu3
btw,slamat berpindah.. ^_^

sahromnasrudin said... [Reply to comment]

jgn lupo tinggalkan nota serah tugas untuk kucing tue ya hehehehee

joN said... [Reply to comment]

nak lepak samo roger2 la..da dokek bona ngn den da tu...

:: Izz :: said... [Reply to comment]

ehek,,,,,lucu lak bace...
gelak mengekek....
btw, gd luck ye....
smoga dipermudahkan ALLAH segala urusan kamu =)

Miecyber said... [Reply to comment]

Semuga perjalanan berjalan lancar..

Terima Award.Makasih sobat

KUREKURE COMEL said... [Reply to comment]

hehehe...semoga faiz dpt semangat baru tau....nnti blh share kat sini...hihihi

Nur Liyana said... [Reply to comment]

hahah.tak leh blah yg pasal kucing terlentang tue..huhuhu

takpe2...mesti kucing tue berdoa untuk faiz..heheh...kan dh layan kucing dgn baik selama nie....hehehe

cepat update..nk baca nie..heheh

Shamsuddin Amin said... [Reply to comment]

wah... dh dapt keje erk...?
alhamdulillah...
selamat berdikari...^^

Sham said... [Reply to comment]

gud luck bro...kesian tul nengok kucing tu...kehilangan tuannya...

wawa said... [Reply to comment]

Tumpang lalu faiz...==))

sapa nak join open futsal..

http://lucky2wawa.blogspot.com/2011/04/pertandingan-futsal-padang-terbuka.html

faiz said... [Reply to comment]

@joN
takde hal la jon..nnti ade masa aku roger..

lalink7 said... [Reply to comment]

wahh..dekat ler..leh wat gathering ngan abg ben niee.hahahah..

faiz..tahniah dpt kojo di putrjyaa ek..nape xdi bwak kucing tue skali..rindu dio nnt..ngeeeeeee