Pages

Tuesday, April 12, 2011

Home » , » Teknik Testimonial Cara Mudah Pancing Customer

Teknik Testimonial Cara Mudah Pancing Customer

Assalamualaikum..

Teknik testimonial ni aku rasa memang satu teknik yang banyak mempengaruhi pelanggan atau seseorang...maksud aku teknik testimonial ni macam contoh kat bawah ni...

1)Kalau nak ajak masuk MLM

Usop wilcha,23tahun,Pak Guard.

Saya dulu seorang Pak Guard di sebuah bangunan terbiar.Bos saya kata gaji saya ni gaji Pak Guard paling rendah dalam sejarah Pak Guard sedunia..lepas saya menyertai company X ni gaji bulanan saya mencecah 18 angka.kalau saya boleh kenapa anda tak boleh..


2)Menjual produk

kak limah,30 tahun

Dulu berat badan saya mencecah 300 kg.Tapi lepas saya makan produk X ni berat badan saya menurun menjadi 40 kg dalam masa tak sampai seminggu.Memang tak pernah saya terfikir yang badan saya akan slim macam ni sehingga kerengga pun jealous dekat saya.Produk ni tak memerlukan kita diet.lepas makan produk ni kalau nak melantak sampai pengsan pun boleh.

Tu la antara contoh testimonial yang banyak menipu orang.Sape yang terdesak nak jadi kaya atau kurus tu confirm join punye.

Sebenarnya aku nak kongsi teknik testimonial yang bahaya aku tengok dekat MHI hari tu.Teknik ni menjadikan korang sebagai testimoni untuk keluarga korang.Ada satu kes ni dalam menyertai pelaburan.Orang ni menyertai satu pelaburan yang member dia ajak.

Mula-mula orang ni tak percaya.Tapi dia tengok member dia masuk je duit kat bank.Dia pun terpengaruh join.Dalam sebulan dua tu memang dapat duit yang dijanji.Apa lagi bila dah tengok duit masuk masyuk,orang tu pon ajak satu keluarga dia join sekali.Sebab dia sendiri dah dapat habuan..

Lepas semua keluarga dia dah masuk...duit dah tak masuk dah...dah jadi camni memang parahla.Yang kena tipu bukan melibatkan dia sorang tapi melibatkan satu keluarga.Bila waktu tu Ally Iskandar tanya dia berapa kerugian dia.Terkejut aku dengar orang tu jawab..

"kalau beli Ferarri tu rasanye cukup kot"

perghh..banyak betul..dia cakap kerugian dia tak banyak sangat..tapi disebabkan dia ajak semua keluarga dia..tu yang banyak tu..kalau dengan saudara..bahaya kes ni..kalau yang mata duitan tu boleh putus silaturrahim ni..yela..zaman sekarang ni duit tu the most priority bagi dieorg berbanding persaudaraan...

p/s-hati-hati dengan penipuan yang melampau zaman sekarang...

13 comments:

Seksi Bani said... [Reply to comment]

testimonial ni biasanya dibayar.. jadi org akan cakap apa jer.. walaupun melampau2...


p/s: faiz, apa teknik dan tektik digunakan untuk jual burger tu? :D

hana said... [Reply to comment]

erm..
betol..
jgn mudah terpengaruh...
x de yg mudah dalam dunia ni..
nk kaya kena la usaha..
=D

Nur Liyana said... [Reply to comment]

betul tue...nk kurus ???mana boleh setakat makan ubat kurus bla bla bla...mesti senaman jugak..
pastu nak kaya..kalu join mlm pun, kalu yg sakah mesti rugi...tapi kalau join yg okey, perlukan usaha jugak..hehhhehhe

Nur Liyana said... [Reply to comment]

*salah

lalink7 said... [Reply to comment]

testimonial yang ada skrang byk yang bermulut manis jee...kalau ade orang yg pcaye taktau laa..

~Nabilah~ said... [Reply to comment]

nabilah pown tgk MHI td....kahkahkah...btw,btol la...klau dsperate sgt nk kaya n krus,crik la altrntif yg brksn n bleh dprcayai....nie pkai ikut jer...

chii said... [Reply to comment]

hehe..slalunya brang2 kecantikan dan ubat2an..

alaa..kalo kita tgk kan dlm iklan pun..kadang2 testimoni yg dorang beri..mcm x logik..sbg cth..iklan fair n lovely..amik model juliana evan..org yg da lawa..mmg x patut ar kan..patut nya amik la org yg pecah umah ke..br la akan ada yang percaya..

eventho dorng wat camtu..still ramai yg terpedaya kan..sumer nak jadi macam juliana gak :)

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

atok ponah terlibat dengan kes ini....dah tertipu...kesan dari tu, apabila atok dengar MLM, testimoni mengarut tu, atok terus say no...

KUREKURE COMEL said... [Reply to comment]

mina pun hampir kena...sbb tak sampai hati nak tolak perlawaan kwn...
dah duk tepek kat rumah sampai malm...


nsib baik tak masuk...tp lepas tu masam muka la....huhuhu

Fizalinolie said... [Reply to comment]

Ramai yang dah kena benda2 mcm ni. Saya memang kurang percaya dgn benda2 mcm ni.

faiz said... [Reply to comment]

@Seksi Bani
guno teknik muko macho..heheh

Miecyber said... [Reply to comment]

Mereka bila cakap, macam tak ingat dunia...

Peribahasa Jepun ( Part 2 )

Nancy Poh said... [Reply to comment]

Kalau testimoni tu dah melampau-lampau, memang sah, produk atau program tu scam..