Pages

Sunday, April 10, 2011

Home » , » Menyosal den poie Alamanda...

Menyosal den poie Alamanda...

Assalamualaikum...

Malam semalam tahap kebosanan aku memang tahap maksimum...duduk rumah takdo Astro plak...takkan nak melayan anak buah 24 jam..naik biol kepala aku...Tapi mak aku masih lagi tak balik Bahau..ado kat Putrajaya ni sekali..

Dalam pukul 9 malam aku dah raso bosan dah...nak layan blogwalking dah malas..lagi2 bilo aku pakai Maxis berukband ni...kang pakai selalu takut copeik bonar habis data usage dio...

Alamanda plak sobolah je rumah abang aku..aku sekarang duduk kat presint 16..nak poie Alamanda tu jalan kaki 5 minit dah sampai..Aku pergi sorang je bertemankan syaiton..heheh..takkan nak pergi ngan fruit son kan..mampuih nak melayan...umur anak abang aku paling bosar pon baru darjah 1..

Sampai je kat Alamanda tu nampak je perkataan bosar Raja Burger atau dalam omputih eiyh Burger King..lamo plak tak makan burger king ni...terusla den sambar satu set burger harga eiyh 15 hengget...den pon tak ingat apo namo set tu...makan pon laju2 la..ape lagi..makan pon sorang2...nak lamo buat ape..

Lopeih tu poie la kodai MPH...ushar2 buku sikit...ntahla sekarang ni suka plak aku membaca...mungkin sobab lopeih baco stastistik yang orang Malaysia ni pomaleih nak amek baca buku ni..

Dalam pukul 10 tu aku pon nak balik..Alamanda pon nak tutup dah...aku lalula kat kodai Senheng...sekali nampak plak bahagian Samsung tu...wishlist aku tahun ni nak beli handphone Samsung Galaxy Ace sobab tak pernah laie rasa pakai telefon cerdas ni...sajo je menggatal nak masuk senheng tu...bukan nak boli pon...dalam dompet 50 pon tak sampai...osah miskin eiyh den ni..masuk je terus tanya mamat yang jago tempat Samsung tu...

Aku:Bang..Samsung Galaxy Ace ado tak..
bro Samsung:Takdela bang..kena order dulu..harga dia 999..
Aku:ye ke..ape lagi henset yang lebih kurang harga camni ye..
bro Samsung:yang HTC wildfire ade ni..tapi dia android 2.1 je..

Tiba2 bro Samsung tu bagi cadangan bernas kat aku yang telah menyebabkan niat aku nak beli Samsung Galaxy Ace nanti terkubur camtu je...

bro Samsung:Bang kalau Samsung Galaxy Tab ni bagus gak bang..harga dia RM 1199...tapi tak boleh masuk sim card la..tapi video dia HD bang...
Menyosal den poie Alamanda... 
Mula-mula takdela aku berminat dengan galaxy tab ni...yela..galaxy tab ni kan sepupu sepapat ngan iPad...tapi dia kocik je...dah ada laptop buat apa nak beli gadjet2 camni..tibo-tibo dio hulur kat aku suruh test drive...

Aku pun cubala godek-godek sikit...aduss...tibo2 den dah jatuh cinta ngan galaxy tab ni...sodap plak main eiyh...tak boleh masuk sim card takpela...henset dah ada...takkan bondo bosar camtu nak bueik telefon plak...gedabak sgt...gilo org cakap nanti..

So,sonang citer aku dah ubah wishlist aku nak beli handphone cerdas tahun ni kepada galaxy tab ni atau iPad 1...sebab iPad 1 pon harga dia pon sama sekarang ngan Galaxy Tab ni..

p/s-janganla mudah terpengaruh macam aku ni ye...








16 comments:

Usop Wilcha said... [Reply to comment]

Kuatkan iman yo....

Tips penjagaan gigi

chii said... [Reply to comment]

xper..pasni jumpa yg len..bleh tuka da wishlist tu :p

Fizalinolie said... [Reply to comment]

hehehheeee. Lawak lah faiz ni. Nanti jumpa yang baru lagi nak tukar lagi lah tu. Heeeeeeee

Cikgu Den said... [Reply to comment]

cubaan sumo tue...

Alahai Pondan

Ayie said... [Reply to comment]

Elok bebeno la tuh.. nanti bole berblogwalking sambil walking.. nice kan..?? hahaha..

Moh le kite usha entry teman nih..
Hoit Bank Islam
Teksi EVO
Apabila Mat Indon Naik Bosan

Jue said... [Reply to comment]

apu fungsi ipad ni, oke akak memang ketinggalan zaman sket.. *senanye malas nak amek tau.. haha.

Nur Liyana said... [Reply to comment]

heheheh...kan dh tertukar wishlist...hehehe

yana nk amik wishlist faiz yg lama la..hehehe....

Sharinginfoz said... [Reply to comment]

Tension betul kalau BB slow

~Nabilah~ said... [Reply to comment]

adoyaiii!!!mdh trpngruh nie...hehehe

btw,dlm wishlist nabilah pown nk bli hp bru...hehehe

intan.maisarah said... [Reply to comment]

jatuh cinta pada loghat negeri 9
awww

KUREKURE COMEL said... [Reply to comment]

perhhh..mina pun minat...
nak kena tunggu harganya jatuh dulu...hehehe...

Awan Biru said... [Reply to comment]

Awan pun dah jatuh hati dengan Samsung tab tu.

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

sekarang ni atok aim gilo2 kat iphone 4 ngan dslr...ntah jaman bilo gak eh atok dapek pakai duo2 tu....

Cik Sue said... [Reply to comment]

awat wishlist cik sue takdo menda2 alah nih semua ye??

alkisahsyah said... [Reply to comment]

Sedkit keliru, harga 1119, murahnya, rasanya kalu harga macam tu Ipad.. galaxy mahal cikit dlm 1500 ke atas. dan Galaxy Tab boelh masuk simcard, boleh buat call macam smart phone biasa. Cuma kenan pakai blootooh le. Rasanya dia tunjukkan i pad kot...

faiz said... [Reply to comment]

@alkisahsyah
ada 2 jenis galaxy tab...yg ada sim card harga dia 1599..