Pages

Friday, April 8, 2011

Home » , , , » Muhasabah Diri: Erti Sebenar Ketenangan dan Kenikmatan

Muhasabah Diri: Erti Sebenar Ketenangan dan Kenikmatan

Assalamualaikum...

Kalau dulu aku pernah mengajak untuk kita muhasabah diri mengenai kematian...hari ni aku nak kita fikir sejenak dan cuba muhasabah diri kita tentang apa yang Allah bagi kepada kita...

Sesiapa yang rasa diri itu tiada ketenangan,keseronokan,kebahagian dan kenikmatan dalam hidup aku inginkan kongsikan satu video yang aku dapat dari Facebook yang di postkan oleh Azlan Wildan.Memang terasa keinsafan bila aku tengok video.Rasa menyesal dengan keluhan dan rasa ketidakpuashati yang aku lakukan selama ni yang aku anggap aku ni tidak dapat nikmat seperti orang lain rasakan...


p/s-sama-samala kita renungkan.sape yang internet tu lembab boleh guna internet download manager untuk download video ni..kalau dah install IDM ni jangan update..

14 comments:

Shamsuddin Amin said... [Reply to comment]

bersyukurlah dgn ape yg kite ade...^^

Raji berkata said... [Reply to comment]

suara ustaz ni tenang jer..
dgn music background dia lgi..
buat ak nk menangis jer dgr T.T

overall mmg bgus video nih
thx for sharing..
pokoknya kita kena bersyukur ^^
sesusah2 manapun kita nikmat kita masih berada hari ini adalah tak terkira hebatnya..

Fizalinolie said... [Reply to comment]

Hurmmm... Menarik. Thanks 4 d sharing. Yup! Saya setu ngan Raji dan Shamsudin. Kita patut bersyukur dengan apa yang kita ada.

Sharinginfoz said... [Reply to comment]

Betul tu bersyukur dgn apa yang kita ada, selalunya bila tak ada baru kita rasa menyesal

Kakzakie said... [Reply to comment]

Sering lupa bersyukur atas pemeberianNya yg terlalu banyak. Bila di timpa musibah baru nak merapak mohon diberi yg baik....

Kena selalu bersyukur atas nikmat yg ada.

p/s: suka cara penyampaiannya....

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

Atok da dunlod n save...Mokasih faiz


:)

sahromnasrudin said... [Reply to comment]

assalamualaikum..

trime kasih atas perkongsian ini ya, faiz..

KUREKURE COMEL said... [Reply to comment]

nk tgk....tgu tgh hari ni....

Seksi Bani said... [Reply to comment]

syukur dengan apa yg ada.. nnti bila dah tak ada, baru tau pedih sakit.. :D

chii said... [Reply to comment]

alhamdulillah syukur...walaupun kadang2 ada gak mengeluh dengn apa yg menimpa diri..

hnya mnusia biasa yg x terlepas dr melakukan kesilapan..

thanks =)

Miecyber said... [Reply to comment]

Segala yang ada di dunia ini hanyalah pinjaman...

Teksi berkuasa elektrik di Jepun

Ayie said... [Reply to comment]

bersederhana itu terbaik..

http://keluhkesahkudin.blogspot.com/2011/04/kalau-dah-fanatik.html?showComment=1302234005645#c5906263004107496405

Nur Liyana said... [Reply to comment]

hurm....betul tue....best la video nie..thnks sangat!!!

Nur Liyana said... [Reply to comment]

nk share kat fb boleh tak..heheh...