Pages

Friday, April 29, 2011

Home » » Bila rakan-rakan pergi ke stall..

Bila rakan-rakan pergi ke stall..

Assalamualaikum..

Semalam 2 orang member aku waktu sekolah SHAMS dulu datang ke stall.....Sebelum tu ada 2 orang datang shefny ngan ayie..timo kasih kerana sanggup datang MMU...lagipon jangan harap ekau nak berpoya-poya lagi lopeih ni Jon...hari Ahad ni ekau akan diisyhtiharkan tidak bujang laie...Selamat Pengantin Baru Pada Hari Ahad untuk Jon...osah panjang wish aku...

Okla..entry kali sebenarnya atas permintaan Jon ngan Udeng...kato eiyh sebelum dieorang balik,"faiz,lotak gambar den keik blog nanti"..hehe...tak sangka member aku sanggup baca blog picisan ni...siap ingat lagi ayat-ayat dalam blog aku...terharu aku time aku bungkus burger tadi dieorng sebut ayat yang aku tulis dalam entry aku..segan pun ada..

Sebelum Jon ngan Udeng datang dieorng dah tulis dekat chat facebook dah..kato Jon,"nak makan berger sotim"...Mission Jon ngan Udeng datang stall aku nak pecah rekod...nak beli yang paling special punye...Sampai-sampai je dieorng,order yang tak ponah dibueik org raso eiyh keik Malaysia ataupon dimano-mano org keik duniawi ni.."Faiz,bagi oblong letak ayam,lembu,kambing..pastu diselang-seli ngan telur dan cheese"...Kalo dikut eiyh order ni 3 keping daging oblong,3 biji telur dan 3 koping cheese"...mencabar betul nak buat...nasib saki-baki daging oblong kambing dah habis disebat oleh regular customer aku yang kambing mania ni..

So,order ditukar 2 keping daging oblong je..lembu ngan ayam...bahan2 eiyh sumonye 2 keping daging oblong,2 biji telur ngan 2 keping cheese...nak buiek ni pon dah mencabar...sampai burger untuk Jon punye mengalami keruntuhan...hehe..dah tak cantik...

Siap je buger...dengan gigih tanpa memikirkan peluh mencurah-curah akibat penangan kuah paper Jon dengan mudah menghabiskan...bolehla lopeih ni masuk rancangan Man Vs Food..bak kato Jon,"kalo den makan tongah hari tadi kompem tak boleh habis"...Udeng tercungap-cungap nak habeihkan burger dio...terpaksola Addy memberi bantuan nak menghabeihkan burger tu...tula Udeng badan kocik nafsu syaiton...heheh...Dalam sojam lopeih tu Jon mentedaghah lagi sokoping daging burger tanpa roti...

Jon ngan Udeng kato nak buat testimoni kat facebook lopeih ni..kalo dah Jon ngan Udeng nak buiek testimoni ni mustahil testimoni yang serius akan dibuat...lagi-lagi kiteorng yang antiMLM ni..yola...kalo testimoni ni biaso eiyh dikaitkan dengan MLM kan...sapo yang MLM nak approach aku tu sila la bersiap sedia untuk dihentam sebelum datang...tengah bincang pasal testimoni ni Udeng kato,"Jon,ekau bawakla Najib makan sini...mesti terkejut bdk MMU"...heheh....Jon kojo PTD keik kementerian kewangan tak silap aku...tu yang gurauan mustahil kiteorng buiek tu..pastu aku pun cakap,"Kalo Najib datang den nak tukar nama BKJR ni jadi Stall Burger 1Malaysia"...yola..sekarang ni sume nak 1Malaysia..aku pun xphm...jgn lopeih ni ado agama 1Malaysia dah la...memang den pelangkung orang tu...

p/s-entry ni akan bersambung pada entry akan datang sobab testimoni masih belum dibuat...gambar pon Jon tak upload lagi kat Facebook..


23 comments:

chii said... [Reply to comment]

oblong? chii hnya mampu melihat pic je..lum berkesempatan nak mkn..

aisey..semlm chii kt putrajaya..da dkt da..kalo x..leh gak singgah beli beger kan..

CikPiN said... [Reply to comment]

eleh.. gamba aku takde pon. *tak puas ati*

ritu aku dtg, tadepun amek gamba akukan?

takpelah. janji ada diskaun. :D

Shamsuddin Amin said... [Reply to comment]

oblong mmg sedap...
tebaek dari ldg... haha

nak plak rase burger 1Malaysia tu camner...^^

faiz said... [Reply to comment]

@CikPiN
lain kali ko dtg aku amik gmbr ko byk2 ye shefny..heheh..

| gad1s s0ypans | said... [Reply to comment]

gambar gad1s x nak ambik jugk ke....???

c(:

gad1s x penah lg makan 0blong....
teringin nk cuba,tp x berkesempatan.....

(=

faiz said... [Reply to comment]

@| gad1s s0ypans |
dtgla...nak posing kat sane pon bley..heheh...cubela oblong rase die mcm prosperity burger...

faiz said... [Reply to comment]

@chii
kalo dtg putrajaya lagi terjahla MMU...bkn jauh mane pon..

faiz said... [Reply to comment]

@Shamsuddin Amin
tggu najib dtg stall aku dulu..heheh

Nur Liyana said... [Reply to comment]

kalau yana tempah..yana nk order lebih lebih la..hahhha

bestkan bila kwn2 dtg....

hehehheh

selmat pengantin baru dkt kwn tue..heehe

Wafiy Suzly said... [Reply to comment]

takdapat bayangkan ketebalan burger tu..

Miecyber said... [Reply to comment]

Super speacial tu...

Handphone untuk orang buta

Sharinginfoz said... [Reply to comment]

Tak pernah pula try oblong, macam sedap aja

zaty luvlianncezzz said... [Reply to comment]

sume nk guna nama 1 msia cm x beshh pulak.gerai 1msia.haha.btw,bwu polow cni :D

Suhami Ahmad said... [Reply to comment]

huhu...best best best....faiz upload la stall sekalik

Kakzakie said... [Reply to comment]

Ini betul-betul kawan nak bagi pekena kawan. Tapi kakak dapat bayangkan semuanya amat baik dan serasi sebab itu order mak kau tak boleh kakak bayangkan...

lalink7 said... [Reply to comment]

cptla upload nak jgk tgk gambo jon..hhuhuh..

Jue said... [Reply to comment]

jap.. oblong tu ape? hehe..

KUREKURE COMEL said... [Reply to comment]

wahhhhh....membacanya pun dah buat mina terliur..hehehe...


seronokkan kwn2 dtg..baguslah...
bg support dekat faiz...hehehe

Ayie said... [Reply to comment]

bro.. aku pun nak oblong selang seli.. HAHAHA

~Nabilah~ said... [Reply to comment]

huyyoo!!!nk jgk la macam tu...hahaha

:: Izz :: said... [Reply to comment]

nak test try satu set la...heee

joN said... [Reply to comment]

Haha ko boto2 buek entry psl kitorg ha..xsompek laie r nk buek testi n upload gmbr r..sibuk nk kawen r..tp baco blog ko sompek.....lopeh nikah bru den buek testi..haha

faiz said... [Reply to comment]

@joN
xpo jon ko poie kawin dulu..heheh